Zanimljiva istorija: Ono što niste znali o Hitleru, Bin Ladenu, Linkolnu…

Kaže se: „Istoriju pišu pobednici“. Uglavnom se i ispostavi da je tako, pa dok neki trpe nepravdu, drugi slave i veličaju pobede. Sve su to velike igre reči, datuma i činjenica onih najjačih, onih glavnih. Da li ste se ikada zapitali kakav je bio njihov život, šta i koliko stvari o sebi su skrivali od ušiju i očiju naroda? Zanimljivo je to

Znimljiva istorija

Koliko istorija zapravo može biti zanimljiva? Može biti primamljiva u toj meri da zainteresuje i one koje je teško zainteresovati, da privuče i one koji nisu veliki ljubitelji istorije i da oduševi one koji to jesu. Saznajte zanimljive tajne poznatih istorijskih ličnosti koje do sada nikada niste čuli i koje će vam možda dodatno zagolicati maštu, jer nikada ne znamo šta je sve skriveno od nas, ali istorija će to pokazati. Istorija nam upravo takve stvari svakodnevno otkriva…

* Mnogo se priča provlačilo i danas se ponegde čuju, o smrti jednog od najvećih „savremenih“ svetskih diktatora, Adolfa Hitlera. Analiza DNK koja je dokazala da lobanja, koja se čuva kod Rusa zapravo ne pripada nacističkom diktatoru Adolfu Hitleru, što potvrđuje hipotezu koju je plasirao pored ostalih i argentinski istraživač Abel Basti koji tvrdi da glavešina Trećeg rajha nije izvršio samoubistvo u „Vučijoj jazbini“, nego je pobegao u Argentinu?! U novembru 1945. je ponuđena nagrada od 1.000.000. dolara za informaciju o tome gde se nalazi Hitler. Postoje osnovani dokazi da je on pobegao u Argentinu sa 56 godina, bez brkova i sa skoro skroz ošišanom kosom.

* Adolf Hitler je obožavao crtane filmove, a najviše je voleo „Snežanu i sedam patuljaka“, a i sam je crtao junake iz crtaća. Čak je od Gebelsa na poklon dobio pidžamu sa likom Paje Patka.

* Šarl Bodler, francuski pesnik koji je obeležio period simbolizma, ali predstavljao i preteču modernizma, je spavao u mrtvačkom sanduku i nosio omču oko vrata umesto kravate.

* Usled ogromne popularnosti Branka Ćopića svi su ga redovno prepoznavali na ulici, dozivali ga, izgovarali njegovo ime i komentarisali. Kako je to njega nerviralo, jednom prilikom kada je jedna sredovečna žena uzviknula „Evo ga Branko Ćopić, on je ljutito odgovorio „Pa šta ako je Ćopić, nije medjed!“ 

* Jedan od najvećih i najobožavanijih američkih predsednika, Abraham Linkoln je imao protezu za zube koja je bila napravljena od drveta.

* Rusija je najveća zemlja na svetu, i imali su svoje velike pobede i osvajanja, velike vojskovođe, predsednike, lidere… Zamislite da se u tako moćnoj državi, jedna Katarina Velika žalila kako se njen muž Petar III njihove prve bračne noći igrao sa svojim igračkama.  Petar III je inače bio vrlo detrnjast i neozbiljan, nasuprot Katarini, koja je još kao mlada vladarka imala vrlo ambiciozne planove.

* Engleska kraljica Elizabeta, imala je lični garderober koji je sadržao 3.000 odevnih predmeta.

Ozloglašeni teroristički vođa Osama Bin Laden obožavao je odbojku na pesku, kako da gleda, tako i da igra. Pored toga takođe je voleo i da igra fudbal, ali nikada nije skidao svoj turban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here