Završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja – BBICC 2016

U subotu, 9. aprila 2016. godine zvanično je završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2016

BBICC 2016

Ukupno 64 studentasa 16 univerziteta iz SAD, Australije, Kanade, Irske, Danske, Norveške, Holandije, Hong Konga, Kine, Singapura i Tajlandarešavalo je dve studije slučaja u okviru četvrtog internacionalog studentskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2016. BBICC takmičenje održano je od 4. do 9. aprila u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i Srpske asocijacije menadžera (SAM).

 Prvu studiju slučaja koju su studenti radili 5 sati zadala je vodeća banka na tržištu Srbije, Banca Intesa, dok su drugu studiju slučaja vodeće kompanije Philip Morris International radili 24 sata.Timovi studenata su imali priliku da svoja rešenja prezentuju pred stručnim žirijem sačinjenim od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija iz Srbije.

 „Zadovoljstvo je što smo imali priliku da ugostimo najbolje studente i mentore iz celog sveta. Prikazana je kultura i tradicija Srbije, akcenat je bio na učenju i zato su izabrane vodeće kompanije na tržištu Philip Morris International i Banca Intesa koje prepoznaju ulaganja u talente.“ rekla je Vesna Damnjanović, direktorka takmičenja BBICC.

 Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je NationalUniversityofSingapore, drugoplasirani tim dolazi sa HongKongUniversityofScienceandTechnology, dok je treće mesto pripalo timu sa MaastrichtUniversity.

Dodatne informacije o takmičenju, mogu se naći na sajtu www.bbicc.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here