Završnica projekta “Bajram je radost za svako dijete“

300 BAJRAMSKIH PAKETIĆA ZA MALIŠANE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Humanitarna organizacija studenata „Ruku na srce“ jučer je u prostorijama  Istiklal džamije u Sarajevu u okviru projekta „Bajram je radost za svako dijete“ organizovala podjelu bajramskih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica. Pored podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i prigodan prateći program.

Iz Udruženja „Ruku na srce“, ističu da je ovo treća godina kako se realizuje projekat podjele bajramskih paketića: „Nakon tradicionalne podjele novogodišnjih paketića u decembru, nastavljamo podjelu paketića i uoči Bajrama. Prve godine pripremili smo 100 bajramskih paketića,  prethodne godine 260, a ove 300 paketića. Posebno smo zahvalni volonterima Udruženja „Ruku na srce“, koji su tokom proteklih nekoliko sedmica svoje slobodne vrijeme izdvajali, čak i u ovim vrućim ljetnim danima, kako bi prikupljali i razvrstavali donacije, pripremali paketiće, te organizovali samu podjelu. Svakako, neizmjernu zahvalnost dugujemo i sugrađanima koji su nam pomogle u realizaciji ovog projekta“, te poručuju kako Udruženje tokom godine realizuje i niz drugih aktivnosti, kao što su: akcije prikupljanja školskog pribora, osnovnih životnih namirnica, instruktivna nastava za školarce, prikupljanje odjeće i obuće u okviru projekta „Doniraj – Vama bespotrebno, nekom korisno“, „Nijedno dijete bez paketića“, te realizacija humanitarnih izložbi umjetničkih radova pod nazivom „Srca osjećaju, ruke stvaraju“.

Jedan od roditelja poručuje: „Od srca se zahvaljujemo ovim divnim djevojkama i mladićima koji nisu zaboravili na nas i našu djecu, te se iz godine u godinu trude da nam olakšaju i uljepšaju svakodnevnicu. Hvala i svim dobrim ljudima koji su podržali njihov rad“.

Realizaciju su pomogli sugrađani, te mediji koji su prepoznali plemeniti cilj projekta „Bajram je radost za svako dijete“. Najveću zahvalnost organizatori iskazuju Centru za istraživanje i edukaciju “Nahla” i Istiklal džamiji.

Udruženje “Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza slobodno vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Udruženje djeluje pod motom „Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim“. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here