Život kao putovanje – predavanje Tune Torp u Skandinavskom kutku

Svi ljudi imaju urođeno dostojanstvo, bez obzira na to čime se bave. Ipak, na sliku koju imamo o sebi mogu uticati životne okolnosti u kolima se nalazimo. Tune Torp, predsednica norveškog udruženja obolelih od bolesti mišića i direktorka kompanije VilVidere prenosi razmišljanja o pronalaženju sopstvenog identiteta i dilemama koje nastaju kada nam bolest ili povreda preokrenu život. Ona će u petak, 18.12. u 18:30 u organizaciji Skandinavskog kutka u UK Parobrod prisutnima ispričati o svom životu – jednom uzbudljivom putovanju.

Tune Torp se od 16. godine bori sa distrofijom mišića, korisnik je invalidskih kolica od 30. godine, a od 40. se u potpunosti oslanja na pomoć asistenta u gotovo svim svakodnevnim aktivnostima. Dugi niz godina radi kao predavač i savetnik, a izazovi sa kojima se suočava zbog svog fizičkog stanja čine njena iskustva i sposobnosti jedinstvenim. Jedan od ciljeva koje je sebi postavila je da obiđe ceo svet, i između ostalog oplovila je celu obalu Južne Amerike.

Gđa Torp će ispričati kako je živeti sa posebnim potrebama, svoje zabavne doživljaje, ali i situacije u kojima se postidela. Govoriće o ljudskom dostojanstvu, i na koji način bolest ili povreda utiču na to osećanje. Ako želite da saznate više o jedinstvenim izazovima koje sa sobom nosi ovakav život, ali i kako se mogu prevazići, pridružite nam se i upoznajte ovu fascinantnu osobu.

Predavanje je na engleskom, ulaz je besplatan i otvoren za javnost.

Pored predavanja u petak, 18.12, gđa Torp će u sredu, 16.12. održati konverzacionu radionicu na norveškom jeziku, za članove Skandinavskog kutka.

Tone-predavanje18dec1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here