ZOJA: Koncert za harfu

Multikultivator u saradnji sa Domom omladine Beograda predstavlja novu inicijativu za podršku mladim muzičkim talentima „ZOJA: Koncert za harfu“. Koncert će biti održan u velikoj sali Doma omladine u četvrtak 27. aprila 2017. u 20 časova.

ZOJA: Koncert za harfu

 Zoja Đorđević je veoma rano izrazila interesovanje i ljubav prema muzici, a već u 4. godini je odabrala i instrument – harfu koju svira od svoje devete godine. Kao učenica muzičke škole „Stanković“ u klasi profesorke Ivane Pejoske, učestvovala je na brojnim takmičenjima na nacionalnom i internacionalnom nivou u Srbiji i inostranstvu na kojima je nagrađivana kao solista i kao član kamernog ansambla. Nastupala je na koncertima klase harfe, kao i na koncertima povodom dana škole. U junu 2016. godine Zoja je učestvovala u promotivnom koncertu „Festivala harfe“ u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

Zoja uživa podršku velikog broja starijih kolega, kako studenata tako i profesionalaca, iz Srbije i inostranstva. Na koncertu u velikoj sali Doma omladine Beograda pridružiće joj se Miloš Branisavljević (vibrafon), Rastko Obradović (saksofon), Anđela Despotović (vokal) kao i drugarica sa klase, harfistkinja Teodora Vujošević.

Raznovrstan program prikazaće bogatstvo izraza i nijanse Zojinog muzičkog karaktera. Pored kompozicija i aranžmana za solo harfu, na koncertu nas očekuju i tri dueta. U duetu sa Berkli alumnistom –  perkusionistom i kompozitorom Milošem Branisavljevićem (vibrafon), Zoja će izvesti kompoziciju Metamorfizis II, Filipa Glasa (aranžman M. Branisavljević). Stipendista Multiverziteta, student završne godine džez odseka muzičke akademije u Oslu, Rastko Obradović (saksofon) izvešće sa Zojom 13. stav Sen-Sansovog „Karnevala životinja“ – Labud (Le Cygne) u aranžmanu za saksofon i harfu. Anđela Despotović će uz pratnju na harfi otpevati pop i džez standard „Nature Boy“ – napisan i prvi put snimljen pre tačno 70. godina. Pored programa za koncert i međunarodno takmičenje „Konjović“ Zoja trenutno priprema i materijal za svoj prvi ulazak u studio.

Program ZOJA: Koncert za harfu organizovan je u okviru live crowdfunding inicijative za podršku mladim muzičarima Ujedinjeni muzičari (Musicians United) kroz koju ljudi koji dele strast prema muzici podržavaju mlade i vredne muzičke talente da žive svoje snove. Kako bi nastavila dalje muzičko usavršavanje u skladu sa svojim talentom i radom, Zoji je neophodno da ima svoj instrument.

Kompletan prihod ostvaren donacijama, sponzorstvima i prodajom ulaznica za ovaj koncert namenjen je kupovini koncertne harfe za Zoju.

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Eventima u kategorijama: Standard: 1,300.00 din / Silver: 2,600.00 din / Gold: 6,000.00 din (30 ulaznica) / Pokrovitelj: 12,000.00 din (20 ulaznica) / Mecena: 30,000.00 dinara (10 ulaznica).

Program „ZOJA: Koncert za harfu“ podržali su Coca-Cola HBC Srbija, UG Fondacija, kompanija ISIS, Yugorosgaz, Amart, Super Dot, frizerski saloni i akademija „Cvrle“ i restoran Madera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here