Zrenanjin Basketball Cup 2016

Drugi po redu, internacionalni turnir za kadete rođene 2000. godine „Zrenjanin Basketball Cup 2016″ održava se od 7. do 9. aprila u gradu na obalama Begeja.

Na turniru koji će okupiti najtalentovanije evropske košarkaše, osim prošlogodišnjeg pobednika, ekipe madridskog Reala, učestvovaće Barselona, italijanski Emporio Armani, dve turske ekipe Fenerbahče i Darušafaha, Vašaš Basketball akademija iz Budimpešte, beogradski Partizan i domaća ekipa Petrovgrad iz Zrenjanina.

Osam ekipa podeljeno je u dve grupe, u jednoj su osim Reala, Emporio Armani, Darušafaha i Vašaš Basketball akademija, a u drugoj su Barselona, Fenerbahče, Partizan i Petrovgrad. Turnir se igra po sistemu svako sa svakim u grupi, a pobednici grupa igraju finale, dok se drugoplasirane ekipe u grupama bore za treće mesto a ostale ekipe za plasman. Utakmice se igraju u Kristalnoj dvorani, kapaciteta 3.500 gledalaca i najstarijoj montažnoj hali u Evropi, popularnom „Medisonu“ koji postoji od 1962. godine.

 zrenajnin

Poslednjeg, finalnog dana turnira, u subotu 9. aprila održaće se takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki. Generalni sponzor turnira kompanija „Beko“ će imati nagradnu igru za prisutne gledaoce sa bogatim nagradama, a u press sali Kristalne dvorane održaće se zanimljiva „trenerska klinika“ u organizaciji turnira, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje – Novi Sad, Vojvođanskog udruženja košarkaških trenera i internacinalnog stipendijskog programa „IMP Scholarships“. Klinika će biti održana u subotu 9. aprila od 15:00 do 17:00 časova gde će prisutni treneri i zainteresovani gosti imati priliku da slušaju predavanje prof. dr Marka Stojanovića sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje – Novi Sad, direktora mlađih selekcija KK Real Madrida Alberto Anguloa, predsednika udruženja košarkaških trenera Srbije Ivana Jeremića i direktora operacija „IMP Scholarships“ agencije Bojana Milosavljevića koji će upoznati sve prisutne o načinu rada i pružanju usluga promocije i savetovanja mladih sportista koji žele da nastave svoju akademsku i sportsku karijeru na fakultetima i u srednjim školama u Americi, Kanadi ili Španiji.

 

Takođe, „IMP Scholarships“ otvara konkurs u periodu od 4. do 30. aprila na koji mogu da se prijave sportisti od 15 do 25 godina starosti bez obzira na pol, a koji su zainteresovani da studiraju i da se bave sportom na nekim od američkih, kanadskih ili španskih fakulteta ili srednjih škola. Pobednik konkursa će biti proglašen 5. maja 2016. godine kojem će „IMP Scholarships“ besplatno pružiti svoje konsultantske i promotivne usluge u cilju obezbeđivanja stipendije u jednoj od akademsko-sportskih ustanova u pomenutim zemljama. Prijavite se za konkurs: http://sportinfo.impscholarships.com/

  

Sav prihod od ulaznica (po principu dobrovoljnih priloga, ko koliko može i želi) namenjen je humanitarnoj fondaciji „Podrži život“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here