150.000 gledalaca izblejalo u bioskopima uz Stado – Kojo i Trifunović u ulozi Deda Mraza

Najbolja bleja je u bioskopu! Film „Stado“, rediteljski prvenac Nikole Koja, za samo tri nedelje prikazivanja filma, pogledalo je preko 150.000 gledalaca. Tim povodom, u bioskopu CineplexxDeltaCity održana je specijalna projekcija filma gde je uloga Deda Mraza pripala Nikoli Koji, koji je za svog pomoćnika izabrao kolegu Branislava Trifunovića. Devojčica Lana Popović iz Beograda je imala najviše sreće među posetiocima i osvojila spa vikend za dve osobe u Segedinu, koji je obezbedila Jumbo Travel agencija.

Film „Stado“ je premijerno prikazan beogradskoj publici 23. novembra, a već od narednog dana deo Stada postali su i posetioci u ostalim gradovima Srbije. Nakon domaće, usledila je i regionalna turneja, pa je publika u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i Crnoj Gori imala priliku da se priključi karavanu.

Kritika i publika su se, između ostalog, složili i u ovom: „Onaj deo u kojem reditelj Kojo zaslužuje čistu peticu jeste njegov rad sa kolegama glumcima. Plemenito i sa puno ljubavi u krupnim planovima… Stiče se utisak da su svi glumci uživali u namenjenim im ulogama, da su se Nikoli Koji predali s puno poverenja i da im je ovakva vrsta saradnje pružila radost koju spremno dele sa publikom.“

“Stado” je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila  crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno. Može se reći da je STADO zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here