Vodimo vas na izložbu o Salvadoru Daliju

Izložba: Božanstveni svetovi – Grafike Salvadora Dalija
Kuća legata, Kneza Mihaila 46
Subota, 12. mart, 12h

Portal Mladi organizuje grupnu posetu izložbi Božanstveni svetovi Salvadora Dalija. Grupna poseta je organizovana za grupu do 20 studenata, ulaz košta 200 din uz obavezan indeks.

DALImanjalogo

Salvador Domingo Felipe Hasinto i Domenek je još u adolescenciji počeo da se interesuje za grafiku, čiji opus broji preko 1700 radova rađen u različitim grafičkim tehnikama – gravuri, drvorezu, litografiji… Tako se na ovoj izložbi posmatrači mogu upoznati i sa dekompozicijom Božanstvene komedije i sadržajem Biblije rađeni po originalima, slikani gvaš tehnikom. Pored grafika, na izložbi će biti prikazani njegovi radovi i u polju scenografije i kostima, mode i industrijskog dizajna.

Kako su njegovi grafički radovi bili podjednako uspešni kao i sve što je naslikao, imao je običaj da proda prava svojih radova ali se nije uklučivao u sam proces štampanja. Zbog toga postoje mnoge grafike nastale čak i posle njegove smrti za koje se, naravno, smatra da su plagijati. Neobičnost njegovih radova se ogleda u preslikanoj distorziji njegovog razmišljanja na platno.

Logika kroz ogledalo.
~
Poseta izložbi traje 30-45 min, sa početkom u 12h.

PRIJAVITE SE OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here