5 skrivenih poruka iz filmova i TV serija

Čak i da ste ogroman ljubitelj nekog od sledećih dela, ove skrivene poruke sasvim sigurno niste primetili.

1. „Borilački klub“ svakako predstavlja jedan od filmova koji su ostvarili najveći uticaj na popularnu kulturu. Film je urađen na osnovu istoimenog romana Čaka Palahnjuka, a glave uloge su tumačili Bred Pit i Edvard Norton. Ono što verovatno niste primetili jeste da se u svakoj sceni u filmu može videti čuvena Starbucks kafa.

2. „Simpsonovi“ su počeli da se emituju davne 1989. godine. Upečatljivi žuti likovi postali su jedna od najpopularnijih TV serija svih vremena. Ali, da li znate da svi likovi u seriji imaju četiri prsta, osim Isusa Hrista i boga, koji imaju po pet?

3. „Otimači izgubljenog kovčega“ je još jedno delo iz širokog opusa Stivena Spilberga i Džordža Lukasa. Naime, uz filmove o Indijani Džonsu, Džordž Lukas ostaće upamćen i kao tvorac sage „Ratovi zvezda“. Upravo se likovi dva robota iz ove sage pojavljuju uz Indijanu Džonsa, ali samo kao hijeroglifi.

4. „Kako sam upoznao vašu majku“ smatra se za najuspešniji sitkom još od čuvenih „Prijatelja“. U jednoj sceni u pozadini se vidi mladi zaljubljeni par, koji ostaje u pozadini tokom cele epizode. Kroz samo jednu epizodu, vidi se ceo život jednog para.

5.  „Potraga za Nemom“ predstavlja plod veoma uspešne saradnje dve produkcijske kuće: „Diznija“ i „Piskara“. Animirani film iz 2003. godine u jednoj sceni prikazuje i lika iz filma „Priča o igračkama“. Među igračkama na podu u stomatološkoj ordinaciji nalazi se i astronaut Baz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here