60. Sajam knjiga

Beogradski sajam knjiga, najposećenija književna manifestacija u ovom delu Evrope, tradicionalno je organizovana poslednje nedelje oktobra. Ove godine, osim brojnih domaćih izlagača, predstaviće se i više od  60 inostranih.

Tokom predstojećih osam sajamskih dana ljubitelji književnosti moći će na jednom mestu da sagledaju celokupnu ovogodišnju izdavačku produkciju i obogate svoju biblioteku najnovijim naslovima

Počasni gost jubilarnog, 60. medjunarodnog sajma knjiga je Rusija, u kojoj je 2015. proglašena za godinu književnosti. Zemlja Dostojevskog i Tolstoja nizom manifestacija predstaviće rusku kulturu, a na nacionalnom štandu biće predstavljeno više od 1500 knjiga vodećih ruskih izdavača. Ovom prilikom doputovaće poznati ruski pisci Viktor Jerofejev, Sergej Beljakov, Sergej Lukjanjenko. Pripremljeni su i „Otvoreni časovi ruskog jezika”.

Ove godine učestvuju i izdavači iz Angole, Belorusije, Brazila, Indije, Irana, Japana, Italije, Velike Britanije, Španije, Francuske…

Prvi put ove godine organizovan je i Festival stvaralaštva mladih u oblasti likovne, muzičke, filmske i scenske umetnosti. Takođe, prvi put je organizovan Festival slovenske knjige i Forum slovenskih kultura, kao i posebni programi za decu.

Ponedeljak i utorak, 26. i 27. oktobar su dani za porodičnu posetu, kada cela porodica sa jednom kupljenom porodičnom ulaznicom može posetiti manifestaciju. Cena porodične ulaznice je 600 dinara.

Školski dan je četvrtak, 29. oktobar. Ovim povodom izdavači su pripremili poseban program namenjen učenicima i nastavnicima. Ulaznica za grupne posete je 150 dinara.

Cena pojedinačnih ulaznica je 250 dinara. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here