AEGEE-NIŠ organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi „Kap za život“

Studentska organizacija AEGEE-Niš organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi „Kap za život“ 10. decembra u 8h, u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Nišu. Dobrovoljno davanje krvi trajaće od 8h do 14h, a organizuje se sa ciljem podizanje svesti mladima o važnosti davanja krvi.

AEGEE-NIŠ

Dobrovoljno davanje krvi počinje od 8h, a u toku trajanja same akcije biće i nagradnog kviza i iznenađenja za dobrovoljne davaoce krvi. Sve neophodne informacije o samoj proceduri davanja krvi davaoci će moći da dobiju od stručnog osoblja Zavoda za transfuziju krvi .

Humanitarna akcija ,,Kap za život’’ nastavak je akcije ,,Love Suits You’’ koju je ova studentska organizacija organizovala za Dan zaljubljenih ove godine. Na ovoj akciji učestvovalo je pet omladinskih organizacija sa oko 50 davaoca krvi.

AEGEE-Niš, kao zvanični deo mreže AEGEE Evropa, je omladinska organizacija koja u Nišu postoji osamnaest godina. Kao nevladina, politički nezavisna i nedobitna organizacija, AEGEE Niš ostvaruje svoj cilj promovisanja ideje multikulturalne Evrope kroz aktivnosti zahvaljujući kojima članovi uče da poštuju razločitosti i jedni druge i time aktivno doprinose otvorenoj tolerantnoj saranji zajednica u kojima žive.

Evropski studenski forum – AEGEE Europe postoji u preko 240 akademskih centara širom Evrope i ima preko 13000 članova. U toku godine širom AEGEE mreže se organizuje preko 200 različitih događaja.

Link do facebook eventa: https://www.facebook.com/events/1709110826070638/

Link do facebook stranice: https://www.facebook.com/AEGEENis

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here