Belgrade Beer Fest od 19. do 23. avgusta na Ušću

Trinaesti Belgrade Beer Fest,kultna beogradska manifestacijia, donosi odličnu petodnevnu zabavu uz besplatne svirke i preko 150 pivskih brendova.

Nakon jednomesečnog uživanja u sjajnoj atmosferi Beer Gardena na Adi, ljubitelji piva i rokenrola će spas od letnje vreline pronaći na najposećenijem pivskom festivalu u jugoistočnoj Evropi.

BBF

Petodnevno đuskanje na Ušću pratiće hitovi brojnih domaćih i stranih izvođača, a već prvog dana nastupiće legendarna Riblja čorba. Pre njih sviraju alternativni rok muzičar Nikola Vranjković i nekadašnji frontmen benda Đavoli Neno Belan & Flumens, dok će za miks pultom od 23 sata biti DJ Roger Sanchez.

U četvrtak, 20. avgusta, izuzetni muzički sastav Rundek Cargo trio će, kako najavljuje Darko Rundek, pored starih hitova, izvesti i nekoliko pesama sa novog albuma „Mostovi“. Posle će nastupiti duhoviti crnogorski reperi Who See, koji su publiku osvojili singlom „Đe se kupaš“, i popularan beogradski rok bend Babe.

Treće veče posetioci Beer Festa će prvi put slušati zagrebačku folk-punk-rok grupu Brkovi. Petak će obeležiti tradicionalni koncert domaćih rok velikana Galije i nastup srpskih hip-hop ikona Ajs Nigrutina, Timbeta i Sky Wikluha, poznatijih kao Bad Copy. Posle ponoći ludu house žurku pravi DJ Sandy Rivera.

U subotu, 22. avgusta, nastupaće rok bend Kerber, a nakon toga obožavatelji irske muzike uživaće u pesmama sjajnih Orthodox Celtsa. Nekadašnji pevač Prljavog Kazališta, Davorin Bogović, ove večeri će premijerno svirati na Belgrade Beer Festu.

Poslednje večeri festivala publika će plesati uz Zemlju gruva, vesele Vampire i nastup Kikija Lesendrića i Pilota uz specijalne goste Luminize iz Holandije.

Kompletan muzički program Belgrade Beer Festa možete pogledatiovde.

Ove godine će na radost pivopija biti široki izbor neodoljivih craft (zanatskih) piva, koja se odlikuju kvalitetnim prirodnim sastojcima, inovativnim ukusima i sofisticiranim aromama. Zahvaljujući Holandiji, zemlji-partneru festivala u 2015. godini, domaće pivopije će na Orange pubu moći prvi put da probaju devet novih craft piva.

Mapa BBF

U želji da posetiocima manifestacije nakon meračenja u vrhunskim pivima obezbedi siguran povratak kući, kompanija HEINEKEN Srbija u saradnji sa GSP Beograd organizuje besplatan prevoz vozilima GSP-a, u vreme trajanja festivala, između 19.30 i 02.30h, na četiri linije.

Piće i suveniri će se plaćati uz pomoć festivalskih kartica, dok se drugi artikli mogu kupiti gotovinom. Kartice se iznajmljuju na vidno označenim prostorima „RPS DOPUNA” po ceni od 100 RSD. Depozit i nepotrošeni novac se mogu refundirati pri vraćanju kartice na mestima „RPS DOPUNA” uz sačuvan račun od prve uplate. RPS sistem naplate postao je standard na svim velikim svetskim festivalima, a na Beer Festu se sprovodi od prošle godine.

Na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu očekuje se oko 700.000 posetilaca, kako je najavljeno na konferenciji za novinare.

Autorka: Jovana Golubović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here