Besplatni časovi gitare

Artistikum centar za edukaciju organizuje besplatnu školu gitare u trajanju od dve nedelje. Deci je retko pružena prilika da se upoznaju sa određenim instrumentom, kako bi odlučili da li žele da nastave da ga sviraju. Na ovaj način svim zainteresovanim mladim Beograđanima nudimo priliku da se upoznaju sa jednim od najpopularnijih instrumenata – gitarom. Polaznici će na besplatnim časovima moći da se oprobaju u sviranju gitare uz stručnu pomoć profesora.

skola

Program vodi jedna od najperspektivnijih beogradskih gitaristkinja, Sofija Mihailović, ćerka našeg poznatog gitariste rok grupe Smak – Radomira Mihailovića Točka, koja je nakon završenih studija u Beogradu završila i Master studije u Čikagu na prestižnom Ruzvelt Univerzitetu.

Termini besplatne nastave održaće se 2. i 9.novembra od 18-19.30č i prilagođeno je uzrastu od 8 do 15 godina. Prijave su obavezne i to na broj 063 1333 052 ili putem mejl adrese [email protected].

Biografija

Sofija Mihailović, mlada beogradska gitaristkinja, nakon završene
Srednje muzičke škole „Josip Slavenski“, nastavila je svoje usavršavanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nakon završenih osnovnih, završila je Master studije u Čikagu, na prestižnom Roosevelt Univerzitetu. Iza nje su brojni nastupi i solistički koncerti u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Americi. Učestvovala je na mnogim takmičenjima i međunarodnim festivalima klasične gitare, na kojima je osvajala brojne nagrade. Imala je čast da sarađuje sa vrhunskim svetskim gitaristima, kao što su Aniello Desiderio, Pavel Stiedl, Carlo Marchione, Zoran Dukić, Goran Krivokapić, Denis Azabagić… Pored gitare, Sofija svira i lautu i bavi se sviranjem u raznovrsnim kamernim ansamblima. Sofija se već deset godina aktivno bavi i pedagogijom, radeći u muzičkim školama i radionicama. Njeni đaci su dobitnici nagrada na raznim festivalima gitare kao i Republičkom takmičenju. Trenutno radi kao profesor gitare u muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu i u Centru za edukaciju „Artistikum“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here