BLEF – Filmski zimski kamp

 

Good Films Make Your Life Better

BLEF KAMP zamišljen je kao proces interakcija umetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad namenjen uzrastu od 7 do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. Uz svakodnevne filmske projekcije, glumu pred kamerama, režiju,kameru, dramaturgiju, montažu, deca i mladi će ući u čaroban svet filma i razviti dublje razumevanje filmskih tehnika i sadržaja. Filmske radionice na BLEF kampu rezultiraju kratkim igranim filmom sa vizuelnim efektima. Filmovi će biti prikazani u kulturnim centrima širom Srbije i evropskih gradova, učestvovaće na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Realizacija: Kamp se održava od 20. januara  do 27. januara 2017.

Lokacije: Kopaonik,  Rtanj

Blef zimski filmski kamp

Ciljevi kampa: Kamp Blef je praktično i teoretski koncipiran oko izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume, montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata, doći ćemo do konačnog proizvoda – filma. Kamp Blef nudi edukativni sadržaj koji otvara mogućnosti obučavanja i osposobljavanja dece i omaldine za kreativno učešće u umetničkim aktivnostima u oblasti filma, montaže i novih tehnologija. Krajnji ishod može biti odlučujući za buduće profesionalno opredeljenje vaše dece. Neka od zanimanja kojima će se deca aktivno baviti su: scenarista, asistent snimanja, kamerman, tonac, glumac, montažer, umetnik vizuelnih efekata… Cilj je kod dece i mladih razviti kritičko mišljenje u odnosu na medijsku kulturu, širiti doživljaje mladih i spoznaju o filmskim izražajnim sredstvima, omogućiti mladim ljudima samostalni stvaralački rad na filmu, montaži i specijalnim efektima, uticati na kulturu življenja i aktivno provođenje slobodnog vremena. Demonstriraćemo rad koristeći najsavremeniju opremu. Postoji opciona mogućnost daljeg nastavka edukacije kroz pohađanje naprednih radionica u KC Baraka, koje se održavaju tokom cele godine, na kojima deca stiču kompetencije iz oblasti filma, filmske glume, montaže i novih tehnologija.

Slobodne aktivnosti :  U toku BLEF kampa deci i mladima će biti organizovan raznoliki sadržaj (skijanje, društvene igre, šetnje, bioskop , maskenbal, žurke u diskoteci, …)

Trajanje : Jedna nedelja od 20. januara do 27. januara 2017.

Program Blef kampa je organizovan svakim danom od 8:00 do 20:00 časova.

Sertifikat : Svako dete na kraju Blef Kampa dobija sertifikat o pohađanju zimskih  radionica filma, filmske i pozorišne glume, montaže i novih tehnologija.

Organizacija: Letnji Kamp Blef organizuje Kulturni Centar Baraka, organizacija koja se bavi promovisanjem kulture ( film, pozorište, montaža  i nove tehnologije ). Organizacija je osnovana radi ostvarivanja ciljeva iz oblasti kulture, obrazovanja i edukacije u umetnosti, unapređenja životne sredine u nacionalnim i regionalnim zajednicama, promovisanje ekologije i ekološke svesti kroz integrisanje sa kulturom i umetnošću.

Uspesi : Filmovi nastali na prošlogodišnjem Blef kampu osvojili tri nagrade na festivalu filmskog stvaralaštva dece i mladih u Jugoslovenskoj kinoteci.

Grand Prix – film Lo3ve

Prva nagrada za najbolju režiju-film Put zelenog zmaja

Prva nagrada za najbolju kameru-film Mamac

Prijatelji i saradnici Blef kampa :

  • Hotel Srebrnac , Kopaonik
  • Sekretarijat za kulturu grada Beograda
  • DEST-Turistička organizacija “ DEST BEOGRAD “

Profesionalni tim predavača ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom. Tri predavača po grupi brinu o deci u toku nastavnog programa i slobodnih aktivnosti za vreme kampa

Smeštaj: Hotel Srebrnac, Kopaonik. Srebrnac, omiljeno boravište obožavaoca Kopaonika i dom pravih skijaša smešten je usred raskošnog planinskog pejzaža. Nalazi se nedaleko od turističkog centra Kopaonika, na putu ka Brzeću. Ispred objekta se nalazi žičara koja vodi prema vrhu Gobelja. Objekat poseduje 1/2,1/3. 1/3+1 sobe i 8 apartmana, kapaciteta 180 ležaja. Svaka soba ima kupatilo, tv, telefon. Hotel ima tv salu, bežični internet, teretanu, saunu, ski servis za iznajmljivanje ski opreme, trafiku.

Ishrana: Polaznicima je osiguran zdrav i topao obrok u hotelu. U sklopu punog pansiona uključena je i vegeterijanska prehrana doručak, ručak, večera. Svako dete može aranžirati obrok na sopstveni način.

Kontakt:  Sve informacije o kampu Blef i rasporedu programa i aktivnosti možete dobiti na telefone: +381 65 9090930 , +381 64 4609843

Prijave šaljite na mail[email protected]

Broj mesta je ograničen.

Linkovi : Fejsbuk stranica Kulturni Centar Baraka.

                Fejsbuk stranica Hotel Srebrna lisica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here