Škola preduzetništva za socijalno odgovorna preduzeća

Imate ideju koja može da odgovori na ekološke, obrazovne, zdravstvene, ekonomske izazove i probleme u društvu? Hajde da razvijemo održive biznis modele koji će zaista promeniti društvo na bolje!

Serbian Venture Network (SeVeN) uz podršku Američke ambasade iz Beograda organizuje besplatnu školu preduzetništva za socijalno odgovorna preduzeća sa ciljem da edukuje mlade o pokretanju i vođenju sopstvenog biznisa.

Besplatna škola za socijalno odgovorno preduzetništvo

Socijalno preduzetništvo je usmereno na razvoj inovativnih biznis ideja i kreiranje održivih poslovnih modela koji daju rešenja na društvene probleme u zajednici.

Edukativni program je usmeren na sticanje novih veština i znanja potrebnih da se uđe u socijalno preduzetništvo i da se kroz kreiranje održivih biznis modela ostvari i pozitivni društveni efekat.

Aktivnosti u okviru škole preduzetništva za socijalno odgovorna preduzeća odvijaće se u periodu od decembra do aprila 2017. godine.

 Škola preduzetništva za socijalno odgovorna preduzeća se sastoji iz više delova:

1)Online kurs „Kako pokrenuti sopstveni posao“ je usmeren ka sticanju osnovnih znanja i veštine potrebnih za razvoj biznis ideje, kao i znanja vezana za socijalno preduzetništvo.

Prvi deo programa je namenjen da tokom mesec dana učite samostalno i tempom koji vama odgovara  – kroz online prezentacije, predavanja, video materijale i dodatne resurse za čitanje. Sve to možete da radite iz udobnosti vaše sobe putem vašeg kompjutera, laptopa, mobilnog ili tablet.

2) Učesnike drugog dela škole očekuje još praktičnija obuka o preduzetništvu i razvoju biznis ideja, vođena od strane iskusnih mentora i u saradnji sa drugim polaznicima, gde će se zaista raditi na pokretanju sopstvenog biznisa. Tokom drugog dela programa imaćete priliku da se upoznate sa uspešnim preduzetnicima i startapovima koji vode socijalno odgovorne biznise, da posetite biznis hub-ove i da se umrežite sa svojim vršnjacima.

3) Najbolji timovi koji su prošli ceo edukativni program o preduzetništvu i društveno odgovornom poslovanju, čeka od aprila 2017. godine priprema za pitching takmičenje na Belgrade Venture Forum-u 2017. godine. Impact investment pitching će biti ustanovljen kao novi deo takmičenja u okviru Forum-a i to pred međunarodnim investicionim žirijem koji ulaže u inovativne socijalne biznis ideje.

Link za prijavu: http://www.pokreni.se/go/prijavi-se-za-skolu-socijalno-odgovorno-preduzetnistvo-pokreni-se/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here