Boris Isaković, tajkun i knjižar, u predstavi „Novo doba“

Vuk Bošković autor je teksta predstave „Novo doba“. Sjajna ekipa umetnika, i aktuelna tema koju obrađuju, ostali su veoma zapaženi i na domaćem terenu i u inostranstvu.

FOTO/ Bitef.rs

Igraju: Mirjana Karanović, Boris Isaković, Ermin Bravo, Snežana Bogićević i Slaven Došlo

Predstava „Novo doba“ može se pogledati u BITEF teatru. Cena ulaznica je 800 dinara. Postoji popust za studente od 50% i organizovane grupe od 30%.

Pet poznatih i dokazanih glumaca na sceni oživljava deset likova, svako tumačeći po dva. Kroz svakodnevne, upečatljive, događaje, oni se pozivaju na sudbinu ljudi na ovim prostorima, zahvaćenim tranzicijom. Kroz likove govore različiti društveni slojevi, od političke i ekonomske elite, srednje klase, do radnika.

„Ovo je komad i predstava o haosu i užasu u kome živimo, kojim smo okruženi i koji smo uglavnom sami stvorili. Počinje u ratu, dešava se danas, i svi likovi su jednom nogom u prošlosti, jednom u budućnosti, a nigde. Svi glumci tumače po dve uloge koje funkcionišu kao neki ekstremi jedne iste ličnosti. Svi se trude da nešto postignu i da nešto zaborave. Komad jeste “aktuelan” ali nikad ne citira stvarnost, već je secira. Sve je u stanju haosa i nesigurnosti, i svi likovi, bez obzira na socijalni status, konstantno pokušavaju da dođu na sigurno tlo, i uglavnom ne uspevaju. I svi dosta lažu. Nekako mislim da su ovo karakteristike naše, a u poslednje vreme i svetske stvarnosti.“ Izjavio je jednom prilikom Vuk Bošković za VICE.rs

Boris Isaković je na sceni maestralno odigrao tajkuna – novog političkog magnata, i knjižara – gubitnika tranzicije, dva ekstrema po karakteru i položaju na društvenoj lestvici. Na ovogodišnjem, dvadesetom po redu TEATARFESTU „Petar Kočić“ u Banjaluci, upravo je Boris Isaković nagrađen za najbolju mušku ulogu u ovoj predstavi.

Mladi glumac Slaven Došlo, poznat nam je po ulozi u filmu „Pored mene“.

Ključna reč predstave bila bi „tranzicija“, ali su pokrenute i brojne teške ali veoma prisutne teme: nadiranje migranata u Evropu, feminizam, ratovi, uloga medija, tajkuna, korupcije, političkih afera i druge.

Tekstopisac u više navrata pominje da je početni tekst napredovao u samom kreativnom procesu nastanka predstave, a uz učešće reditelja Dine Mustafagića i samih glumaca.

Da li ste znali da:

PortalMladi svoje verne pratioce povremeno nagrađuje besplatnim kartama za pozorište ili bioskop. Jedan razlog više da nas pratite redovno. Potražite nas i na fejsbuku – MAGAZIN PM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here