Budi Coolturan 2017: Gde se krije kultura u Srbiji?

  Datum Isteka: 15/10/2017

  Sedmi put zaredom studentska organizacija ESTIEM LG Beograd sa Fakulteta organizacionih nauka organizuje projekat „Budi Coolturan 2017” koji će se održati u periodu od 20. do 22. oktobra u Narodnoj biblioteci Srbije.

  Ovaj projekat nastao je kao želja studenata da se podigne svest o kulturi, kao i o neophodnosti njenog daljeg razvoja. Budi Coolturan 2017 je manifestacija edukativnog karaktera koja će pomoći mladima da otkriju odgovor na pitanje „Gde se krije kultura u Srbiji?“ .

  Ceremonija svečanog otvaranja će se održati u petak 20. oktobra u Poletu, a za nju su pripremljeni sadržaji kulturnog i zabavnog karaktera poput stand up komedije i plesne tačke, što obećava dobru zabavu i dosta smeha.

  Studenti svih fakultela imaće priliku da se na jednom mestu 21. i 22. oktobra u Narodnoj biblioteci Srbije  upoznaju sa različitim dimenzijama kulture. Kroz panel diskusije učesnici će imati mogućnost da interaktivno učestvuju i razmenjuju mišljenja na temu filma, muzike i književnosti sa predavačima i ostalim učesnicima i na taj način dublje razumeju određenu kulturnu dimenziju. Slikarstvo će biti prikazano  kroz izložbu radova studenata sa Fakulteta primenjenih umetnosti u holu Narodne biblioteke Srbije. Takođe, učesnici će imati priliku da slušaju predavanje na temu  „Kultura u medijima, kao I predavanje na temu „Menadžment u kulturi“ koje će održati osnivači Filmstreet-a i Noći Muzike.

  Predavači će biti ni manje ni više nego vrsni stručnjaci u svojim oblastima, poput Ivana Jevtovića, Viktora Savića, Vukašina Markovića, Bilje Krstić, Vanje Bulića… Tradicionalno, učesnici će moći da se oprobaju u rešavanju studije slučaja koju će ove godine zadati osnivači „Love festa, a pobednike očekuju vredne nagrade.

  Neki od partnera koji su se odazvali na poziv kulture u pomoć i podržali nas u ovoj misiji su SBER Banka i Delhaize Srbija.

  Svake godine se sve vise studenata prijavljuje za učestvovanje na ovom projektu što dokazuje da je kultura i dalje ispreg svega i da ima potencijal da napreduje uz pomoć omladine koja je glavni pokretač kulturne revolucije.

   Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave u periodu od 8. do 14. oktobra putem sajta.

  PODELI
  PortalMladi
  OSNIVAČ

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here