Ciljevi održivog razvoja UN: ODRŽIVA LOKALNA ZAJEDNICA

Američka privredna komora, polaznici AmChamps edukativnog programa i predstavnici Globalnog dogovora u Srbiji vas pozivaju na predavanje „Održivi razvoj: održiva lokalna zajednica“, koje će se održati u petak, 27. maja, u 18:30h na Fakultetu političkih nauka u Beogradu (slušaonica broj 1).

 

13245388_10207270801702463_3034393437044672507_n

Održivi razvoj ne sadrži magičnu formulu kojom će se rešiti ekološki ili socijalni problemi i postići ekonomski razvoj, već on postavlja smernice ili putokaze, koji pomažu da se ti ciljevi postignu na najefektivniji i najpravedniji način. Održivi razvoj podrazumeva integrisan pristup ekonomskom razvoju koji vodi računa o ograničenosti prirodnih resursa, odnosno zaštiti životne sredine, kao i neophodnosti postizanja socijalne jednakosti i iskorenjivanja globalnih socijalnih problema.

Na pitanja koji su to ciljevi održivog razvoja prema Agendi Ujedinjenih nacija do 2030. godine, šta je održiva lokalna zajednica, kakva je uloga kompanija u ostvarenju ciljeva Ujedinjenih nacija i na koji način svako od nas može doprineti razvoju održive lokalne zajednice, pored studenata polaznika AmChamps programa, odgovoriće nam i:

predstavnici Globalnog dogovora UN u Srbiji

Relja Kosanović, Sustainable Development Coordinator, Delhaize Srbija

– Zoran Ilić, vlasnik kompanije Biomelem

– Adarsh Subramanya, Global Circuit/Power Lead, IBM

AmChamps Young Leaders in Change je jednogodišnji edukativni program, pokrenut u januaru 2014. godine sa idejom da pod jednim krovom spoji talentovane studente i mlade uspešne menadžere koji tokom trajanja programa prolaze kroz niz predavanja, radionica i vannastavnih aktivnosti i zajednički rade na zadacima i projektima. Jedan od projekata polaznika treće generacije AmChamps programa je promocija Ciljeva Održivog razvoja Globalnog dogovora UN u Srbiji i organizacija predavanja na različitim fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Sve novosti o događaju možete pratiti klikom na link.

Ne zaboravite da pripremite svoja pitanja za predavače.

Vidimo se u petak!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here