Dani prakse 2018

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka šestu godinu za redom organizuje projekat Dani prakse, koji je namenjen svim studentima Beogradskog univerziteta u potrazi za praksom.

Dani prakse se održavaju 19. i 20. marta na Fakultetu organizacionih nauka, gde će studenti kroz pet celina projekta: sajam kompanija, takmičarski deo, panel diskusiju, „Tvojih 15 minuta“ i CV kliniku, imati priliku da započnu svoju profesionalnu karijeru.
Sajam kompanija se održava oba dana trajanja projekta u holu Fakulteta organizacionih nauka od 11:30h do 16:30h. Na štandovima kompanija, studenti će moći da se informišu o potrebnim znanjima i veštinama za zaposlenje, stanju na tržištu rada u različitim oblastima poslovanja kao i programima stručnih praksi i poslova koje kompanije nude. Na ovogodišnjem sajmu predstaviće nam se brojne uspešne kompanije, kao što su Bosch, Comtrade, NetCast, 30Hills, Würth, Nelt, Bstorm, MSG global solutions, Erste Bank, Ernst&Young, West Pharmaceutical Services, Zilker Technology, Merit Solutions, NBSoft, Delta Holding, Adecco, P&G, Digitec Galaxus, Infinite Media Group i mnoge druge.

Za studente koji vole izazove i žele da testiraju svoje znanje i sposobnosti, takmičarski deo pruža mogućnost da putem radionica, rešavanjem zadataka i studija slučaja, iskažu svoje veštine i tako osvoje praksu u nekoj od istaknutih kompanija. U okviru takmičarskog dela će učestvovati kompanije 30Hills, Bosch, Comtrade, NetCast i Würth.
Ovogodišnji projekat obuhvatiće i deo koji se odnosi na simulaciju intervjua za posao pod nazivom „Tvojih 15 minuta“. Direktnim kontaktom sa predstavnicima kompanija studenti će imati priliku da prođu kroz simulaciju intervjua i steknu dodatnu sigurnost, kao i uvid u svoje prednosti i nedostatke.

U okviru ,,Tvojih 15 minuta“ učestvovaće sledeće kompanije: Nelt, NetCast, 30Hills, Bosch, Würth, West Pharmaceutical Services, Zilker Technology, Bstorm, Coca-Cola HBC, Merit Solutions, NBSoft, Ernst&Young, KPMG, PwC, MSG global solutions i Erste banka. Panel diskusija na temu „A šta je tvoj izazov?“ održava se 19. marta, a studenti će imati priliku da čuju iskustva zaposlenih u malim kompanijama, velikim korporacijama i onih koji rade kao freelanceri. Takođe, panelisti će nastojati da studentima približe prednosti i izazove sa kojima se suočavaju. Posetioci Dana praksi, u okviru CV klinike, imaće priliku da se posavetuju sa stručnjacima iz oblasti ljudskih resursa i da dobiju smernice i savete kako da poboljšaju i unaprede svoj CV.

Prijave za takmičarski deo i „Tvojih 15 minuta“ biće otvorene od 06. do 10. marta, dok će studenti za Panel diskusiju moći da se prijave u periodu od 14. do 16. marta. Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu organizacije, Facebook stranici i Instagram profilu.
Ne propusti priliku, neka Dani prakse budu tvoj prvi korak ka uspešnoj karijeri!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here