Danube Fun Fest – vetar duva, kiša pada, a atmosfera kao nikada do sada!

  Izuzetno jak vetar i pravo jesenje vreme sa kišom koja je bila spremna da padne svakog trenutka, primorali su organizatore da menjaju sve svoje planove za treći dan drugog Danube Fun Fest-a. Dan je bio predviđen za sportska takmičenja, pa su tako odbojka na plaži kao i košarka premešteni u fiskulturnu salu osnovne škole. Uprkos iznenadnoj promeni rasporeda utakmica, takmičari su bili puni razumevanja, a promene nisu uticale na kvalitet njihove igre.

  Vremenski uslovi zahtevali su od organizatora oštrouman rad, ali i smirenost. Dok se ekipa Bad Copy-a iz Beograda kretala ka Donjem Milanovcu, organizatori su pokušavali pronaći adekvatnu zamenu za gradsku plažu na kojoj je te večeri ova trojka trebalo da uzdrma desnu obalu Dunava. Nakon nekoliko opcija, Centar za kulturu ispostavio se kao najbolja varijanta za noćnu žurku. Na početku večeri atmosferu je zagrijao sjajni DJ Coa, a kiša koja je neumorno padala nije sprečila ljubitelje jedne od najpoznatijih srpskih hip-hop grupa da opravdaju očekivanu posećenost.

  Fun Fest
  Foto: Danube Fun Fest

  Četvrtog dana festivala gradska plaža bila je predviđena za zanimljive igre bez granica. Prema rečima takmičara, među najinteresantnijim izazovima bio je lov na blago koji ima za cilj što bolje upoznavanje Donjeg Milanovca kao centra Nacionalnog parka Đerdap. Tu su bile i različite šaljive igre na kojima su se posetioci još više zbližili, a neretko su ekipe bile sačinjene od predstavnika različitih zemalja što je doprinelo boljoj atmosferi.

  Dok su se jedni igrali, drugi su odmerili snage i pokazali šta sve umeju kada je u pitanju fudbal, a sve to na gradskom stadionu, smeštenom na samoj obali Dunava. Tom prilikom drugo mesto osvojila je ekipa iz Alžira, a momci, kojima ovo nije prva poseta gradu sa najvećim brojem sunčanih dana u godini, prvenstveno su istakli ljubaznost meštana i mir koji vlada u ovom, kako kažu, bajkovitom gradu.

  Sportska takmičenja
  Foto: Danube Fun Fest

  Gosti iz Rumunije, kojima je ovo prva poseta srpskom gradu ruža, ističu prvo veče festivala kao jedno od najveselijih, jer ih zvuci srpske trube podsećaju na neke ritmove u rumunskoj muzici. Posebno su pohvalii žurke koje su svake noći bile odlične, a DJ GeoDaSilva u društvu  DJ Groover-a napravio je najluđu žurku i atmosferu doveo do usijanja. Jedan od najpoznatijih DJ-eva današnjice, otkrio nam je da u Srbiji ima najmanje tridesetak žurki godišnje, a do kraja ove godine gostovaće u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here