Duh Brazila došao do Morave: Suarez ponovo grize, Kostarika, i ludilo zvano Svetsko prvenstvo u fudbalu

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. je definitivno događaj koji će obeležiti ovu godinu, a kako je krenulo, izgleda da će se o njemu još dugo pričati. Fudbalska groznica trese ceo svet, posao se prekida, primirja se sklapaju, prijateljstva su jača nego ikada, a pivo se toči u hektolitrima… da ne kažemo da je duh Brazila stigao čak do Morave, mada sve je dobro dok ne dođu Brazilke, jer to se već ne bi svidelo domaćicama Šumadije (ali to bismo već čitali u nekoj drugoj rubrici).

Svako prvenstvo ima svoje junake, napetost, zanimljivosti o nekim državama se saznaju po prvi put, ali  i smešnu stranu, koja je neizostavna. Ovogodšnje prvenstvo je u tom smislu i više nego zanimljivo, toliko da je privuklo  čak i moju kao i pažnju većine pirpadnica ženske popuacije, i to ne samo zbog Van Persija, ako ste to odmah pomislili, zli jezici… Nego, hmm, da vidimo šta nas je to nasmejalo i oduševilo do sada…

Pre svega, ono što nas zasmejava, i baca u nevericu (neke i u plač, ruku na srce) jeste neviđeni debakl favorita, odlazak kući Španije, Engleske i Italije već posle prvog kruga, dok svoju borbu ka tituli nastavljaju potpuni autsajderi, koje niko nije shvatao kao ozbiljnu pretnju. Publika, komentatori, svi već ovom prvenstvu daju titulu najluđeg, a još nismo ni blizu finala. U svakom slučaju, Grci su bez fudbala prošli grupu, a posle toga ih zaustavila KOSTARIKA?! Pa vi vidite…

Što se tiče fanova, oni su posebna priča.  Željni zabave, i dobrog provoda, utrkuju se ko će izabrati luđu masku, i ko će na najoriginalniji način bodriti svoju ekipu. U svemu ipak prednjače Brazilci, koji su i imidž I svoj stil života podredili ovom prvenstvu.

Kad smo već kod maski, da li vam se učini kad vidite pojedine igrače na terenu da izgledaju prerušeno? A onda shvatite, ne, nije, samo se šišaju tako? Šta je sa frizurom?Moli se David Luiz da vrati minival svojoj baki, ako nije problem. Pa onda te tarzanke, logorske vatre na sred glave, sve je to urnebesno smešno. Povrh svega toga, pojavi se Ronaldo sa čudnom frizurom, koja izgleda kao ožiljak. To je odmah donelo mnoštvo priča i teorija, a najnovija tvrdi da je njegova frizura posvećena dečaku, koji se bori sa rakom, i da šara na glavi odgovara dečakovom ožiljku. S obzirom da je za operaciju dečaka donirao 60 hiljada evra, i u skladu sa tim, veliko BRAVO!

Koga će Suarez ugristi u sledećoj epizodi? Reprezentativac Urugvaja ne prestaje da šokira svojim ponašanjem, on prosto grize protivnike, a njegova nova žrtva bio je reprezentativac Italije Kjelini. Kompanije su oduševljene njegovim potezom, pa ga je tako Mek Donalds pozdravio rečima „Luise, ako si stvarno gladan, što ne bi probao Big Mek?“. Takođe I čuvena Snikersova rečenica se našla tu ‘’Hej, Luise Suareze, sledeći put kada si gladan, samo zgrabi Snikers’’. Ipak, neko je imao i koristi od njegovog ugriza. Naime, Norvežanin Tomas Siversen se kladio da će Suarez ugristi nekog tokom prvenstva, dobio je tiket, i fino se opario. Nadamo se da ga Suarez neće ugristi zbog ovoga.

Naravno, sve ovo ne sme baciti u senku vatrene navijačice, koje svojim odevnim kombinacijama, mame muške uzdahe, bodre svoje ekipe, a ponekad padne i neka nepristojna ponuda hmm… Svakako, konkurs za novu Larisu Rikelme je otvoren, a ko će je naslediti, videćemo.

Toliko događaja, a tako smo prošli polovinu. Šta li nas još čeka do kraja? Da li će se dokazati da Suarez zaista ima neki kanibalski poremećaj ili će nasesti na njegovu priču da je izgubio ravnotežu, da li će se Luiz ošišati ako Brazil osvoji prvenstvo, i da li ta „luda“ Kostarika može do samog kraja? Ostaje nam samo da pratimo i navijamo. Okupite ekipu, naoružajte se dobrim raspoloženjem i cirkus, pardon utakmica može da počne. 

Autorka: Anica Vuković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here