Dunav u knjigama i Erasmus + program

Ovogodišnji sajam knjiga otvorili smo interesantnim putovanjem Dunavom, a kormilo je držao EU info centar pod sponzorstvom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

erasmus

Štand EU koji je otvoren od 23. do 30. oktobra započeo je susret sa delegacijom i posetiocima predivnom muzikom mladih virtuoza Gudačkog ansambla ArtLink. Muzika nas j uvela u temu o  ideji Dunava u knjigama i njega kao spone među zemljama kroz koje teče.

U ponedeljak 24. oktobra prisustvovali smo nadahnutim govorima Oskara Benedikta, zamenika šefa Delegacije EU u Republici Srbiji i Klausa Kapera,  direktora Austrijske razvojne agencije u Srbiji. Takođe smo svedočili predaju sertifikata o donaci kompleta knjiga Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković” gde nas je Direktor Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” Aleksandar Jerkov pozdravio lepim i iskrenim rečima o celokupnoj ideji i daljim planovima. Svečano otvaranje je osvežio ponovni muzički nastup, koji nas je pripremio, za nas veoma bitnu temu o mogućnostima koje nudi Fondacija Tempus Erasmus+.

14797349_1006419292817092_505054330_n

Ovoj temi prethodio je Okrugli sto “Dunav – okean u srcu Evrope” gde su razgovor sa publikom vodili književnici Vasa Pavković i Nenad Novak Stefanović.

U 17 časova počelo je predavanje na temu Mogućnosti za srpske studente u okviru programa Erasmus+. Sofija Petrović, kao glavni govornik iza Fondacije Tempus Erasmus+ kancelarije uz kolege alumniste stipendiste programa Erasmus, uvela nas je u priču o programu i dala osnovne i vrlo korisne podatke.

Razgovor sa njima nam je doneo i razjasnio mnoge informacije o stipendijama i mogučnostima za studentske razmene. Podelićemo sa vama neke osnovne podatke, ali vas, kao i oni, molimo da posetite sledeću stranicu  i tačno i detaljno se informišete o svim mogućnostima. Tamo ćete moći da preuzmete sjajno urađenu i objedinjenu knjižicu o svim opcijama, koju smo i mi dobili. U njoj ćete naći odgovore o programima koji se stipediraju, šta podrazumevaju stipendije, koji su uslovi za prijavu, konkursne rokove, kao i potrebna dokumenta i kako se dodaljuju stipendije. Pozivamo vas da budete slobodni da se sa mogućim nedoumicama javite na mail kancelariji [email protected], koja će rado odgovoriti na sva vaša pitanja.

14804863_1006419289483759_2130024821_n

O ne samo formalnom obrazovanju, koje dobijate na ovim programima razmene ili stipendiranja, podelili su sa nama i ono što dobijate pored toga, a to je neformalno obrazovanje. Bogatstvo kulturne razmene koje možete dobiti u drugom okruženju i nove avanture, gde se susrećete sa novim jezikom i nacijama, su samo deo celokupne priče.

Fondacija Tempus – Erasmus+ kancelarija u Srbiji vas poziva na otvorena vrata za sve zainteresovane za stipendije u okviru programa Erasmus+, Erasmus Mundus i CEEPUS i daje više informacija o otvorenim vratima na stranici gde možete uživo dobiti odgovore i informisati se bez prethodne najave.

Zahvaljujemo se Skljocni.me na fotografijama ove prilike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here