Džini, pas u ulozi zaštitnika mačaka

Džini, mešanac šnaucera i sibirskog haskija, tokom svog života spasila je oko 900 mačaka sa ulice. Nakon teškog perioda koji je preživela, Džini je pokazala neverovatno hrabru skolonost ka pomaganju napuštenim i bespomoćnim životinja.

Izvor: http://wanderlord.com/
Izvor: http://wanderlord.com/

Džini je pronađena u napuštenom stanu sa svoja tri mladunčeta u veoma lošem stanju. Bili su zatvoreni bez hrane i vode danima. Veterinar je smatrao da za njih nema nade i preporučio eutanaziju, ali se u poslednjem trenutku predomislio i rešio da pokuša da spasi ova nedužna bića na sve moguće načine.

Neverovatna sreća i velika želja za životom presudili su u borbi između života i smrti. Džini i njeni mali psići su se uspešno oporavili i bili spremni za udomljavanje. Nakon nekog vremena Džini je postala član porodice Filipa Gonzaleza, koji je posle nesreće u kojoj je izgubio funkciju leve ruke patio od depresije. Na nagovor svojih prijatelja, Filip je rešio da usvoji psa, u nadi da će mu pomoći da povrati svoju volju za životom i izbori se sa ovom bolešću. Tada je počela Džinina nesebična „profesija“ koja je podrazumevala spašavenje nemoćnih, a upravo je Filip bio njen prvi slučaj.

Pročitajte: KADA PAS SPASI CEO GRAD: Baltova trka milosti

Već tokom prve šetnje otisla je u zapuštenu ulicu i Filip ju je pronašao kako grebe cev u koju su bili zarobljeni mačići. Iz dana u dan se nizao broj mačaka kojima je Džini pružala pomoć, a dve sa kojima je razvila snažnu vezu su postale stalni članovi porodice Gonzalez. Uprkos navodnoj netrpeljivosti između kučića i mačaka, mačke nisu pokazivale nikakav strah prema Džini i između njih je uvek postojao poseban prijateljski odnos.

Izvor: http://www.lifewithdogs.tv/
Izvor: http://www.lifewithdogs.tv/

Tokom svog života Džini je spasila oko 900 mačaka sa ulice. Kada je 2005. godine napunila 17 godina, teško se razbolela da čak nije mogla ni da konzumira hranu. To Filipu nije dalo mnogo izbora, već je teška srca rešio da je uspava.

Mnogi veterinari i stručnjaci za ponašanje životinja diskutovali su o njenoj nakolnosti ka spašavanju nemoćnih, a najviše mačaka, ali konkretan razlog nikada nije otkriven. Dok su neki zastupali stav da je Džini imala samo preterano izražen majčinski instinkt, ostali smatraju da je u pitanju samo jedna dobrodušna životinja koja je tokom svog života propatila, te da je, nakon što je pronašla sreću sa čovekom koji joj je pružio dom i porodicu, želela da pomogne i ostalima kojima je pomoć potrebna.

Iako pripada drugoj vrsti životinja, Džini je još 1998. godine proglašena za mačku godine od strane Kluba mačaka u Vinčesteru, kao zahvalnost za njen heroizam. Život i dela ove divne životinje zabeležena su u dve knjige „Pas koji spašava mačke: Istinita priča o Džini“ i „Blagoslov životinja: Istinita priča o Džini, psu koji spašava životinje“.

Možda će se neko kada sledeći put na ulici bude prošao pored napuštene životinje, zapitati šta bi Džini uradila da se našla na tom mestu u tom trenutku i možda ga upravo odgovor na to pitanje podstakne da učini dobro delo i pomogne slabijima od sebe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here