Gitarijada: Rokeri, pozdrav do sledeće godine!

Sinoć je na Kraljevici u Zaječaru zatvorena 48. po redu „Gitarijada“. Đuskalo se, kao i prethodne večeri do ranih jutarnjih sati.

Huti Ota Tre„, bend koji je prošle godine pobedio prema odluci publike, otvorio je večerašnji program. Usledio je nezaboravan koncert „Atomskog skloništa„. Bruno Langer ove godine proslavio je i pedeset godina bavljenja rokenrolom, a izabran je i za ovogodišnjeg rokonačelnika. Na pitanje novinara kako će se osećati kada sledeće godine bude morao da funkciju ustupi nekom drugom, rekao nam je kroz smeh: „Pa onda ću, kako se ponašaju, po istoj matriciji i u Srbiji, i u Hrvatskoj i svugdje, pretvorit se u rokodiktatora i neću dozvolit da izaberu drugog.“

Nakon njihovog nastupa, još sedam demo bendova se predstavilo publici: „Manitou“, „Meda, vuk i Sandokan“, „Microwave“, „Kiza bluza bend“, „Johnny Almost“, „Smoke Shakers“ i „GodDamn“.

I dok smo čekali da žiri izveća ko je od njih bio najbolji, uživali smo u hitovima „YU grupe„, poput „Odlazim“, „Od zlata jabuka“, „Mornar“ i drugim.

Nakon toga usledila je dodela nagrada i proglašenje pobenika, a rok žurka nastavila se do ranih jutarnjih sati uz „The Dibidus„, „Death Saw“ i „Mortal Kombat„, koji je zatvorio ovogodišnju „Gitarijadu“.

Izveštava Anđelija Anđelić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here