Pobednici „Gitarijade“ prema žiriju „Holographic Human Element“, publika vrisnula najjače za „Medu, vuka i Sandokana“

Pobednici „Gitarijade“, koji su proglašeni poslednje večeri trajanja ovog festivala, 3. avgusta, prema oceni stručnog žirija su „Holographic Human Element“ iz Travnika, dok se publika vriskom odlučila za „Medu, vuka i Sandokana“.

Na ovogodišnjoj „Gitarijadi“ u polufinale je od 200 bendova prošlo njih četrnaest. U dva dana, publici su se predstavili: „Genova“, „Revolt“, „El Kachon“, „Holographic Human Element“, „Kora“, „D ZOO“, „In The Room“, „Manitou“, „Meda, vuk i Sandokan“, „Microwave“, „Kiza bluza bend“, „Johnny Almost“, „Smoke Shakers“ i „GodDamn“. Pošto je zbog kiše program pomeren čak dva puta, finalno veče nije moglo biti održano, te je žiri pobednika birao nakon što su se svi bendovi predstavili publici. Oni su većali i izvećali: pobednici ovogodišnje „Gitarijade“ po oceni stručnog žirija su „Holographic Human Element“ iz Travnika.

Momci i devojke iz benda bili su vidno uzbuđeni, a na pitanje kakav je osećaj pobediti, samo su se od srca nasmejali i dodali da će verovatno shvatiti kakav je osećaj tek kada se utisci i emocije slegnu. Za naš portal, kao mlade osobe koje su uspele da pobede na jednom ovako značajnom festivalu, kao recept za uspeh naveli su: „Nemojte odustajat od onoga što volite, dok ne dobijete odgovor ‘da’ , […] nemojte prihvatat ‘ne’ za odgovor.“

Pošto je bilo mnogo prijavljenih bendova, ne samo sa prostora bivše Jugoslavije već i iz Bugarske, Grčke i još nekih zemalja, ove godine dodeljena je i nagrada za najbolji bend na teritoriji Srbije po odluci žirija, a odneo ju je bend „D ZOO“ iz Subotice. Momci iz ovog benda su nam rekli da misle da je ovo prava odskočna daska za njih i da će im ovo zaista koristiti u nastavku karijere.

Nagradu „Ilustrovane politike“ za najboljeg gitaristu festivala dobio je Nenad Stojković, koji je ujedno i član benda „Meda, vuk i Sandokan“, koji su osvojili nagradu za najbolji bend po oceni publike merenjem decibela. Bend nam je vidno uzbuđen rekao da im je „izuzetno drago“ što su došli ovde da sviraju, ne očekujući nikakve nagrade, „a kamoli dve“.

Izveštava Anđelija Anđelić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here