Godina inženjerstva: Najveće evropsko inženjersko takmičenje dolazi u Beograd

Studentska organizacija BEST Beograd inženjerstvu u Srbiji donosi novu dimenziju ─ tribine za mlade inženjere, novo IT, inženjersko takmičenje i finale takmičenja EBEC deo su sadržaja koje Beograd očekuje u 2016. godini.

Beograd će 2016. godine ugostititi finale evropskog inženjerskog takmičenja „EBEC“ (eng. European BEST Engineering Competition), u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope ─ BEST Beograd.

EBEC Final 2015Preko 6500 studenata, budućih inženjera, prvo se takmičina lokalnom nivou na 88 evropskih univerziteta. Kroz dalje takmičenje na 15 regionalnih i nacionalnih rundi, najboljih 120 studenata tehničkih nauka će se izboriti za učešće u finalu takmičenja, koje će se održati u našoj prestonici početkom avgusta ove godine.

Organizatori ističu na koji način će ovo takmičenje doprineti inženjerskim strukama u Srbiji:

„Imamo veliku čast da organizujemo najveće studentsko inženjersko takmičenje u Evropi. Priliku koju smo dobili želimo da iskoristimo na najbolji način i da tokom cele godine studentima i srednjoškolcima pružamo sadržaje koji će ih motivisati na putu da postanu inženjeri”, kaže Teodora Pavlović, glavni organizator.

Svečano otvaranje EBEC Final 2015Sa željom da se pokaže da je Srbija neizostavni deo napretka nauke i tehnike u čitavom svetu, BEST Beograd organizovaće tokom 2016. godine set tribina „Face the future” gde će uključiti mlade istraživače, inženjere i naučnike. Takođe, za srednjoškolce i studente biće organizovano IT takmičenje „Hack the Final ─ Build the future“. Vizija organizatora je da Beograd u 2016. godini postane prestonica inženjerstva i inovativnosti.

Team designČlanovi lokalnog ogranka organizacije imali su priliku da posete prethodno finale održano u Portu (Portugal), i iskuse šta Beograd očekuje u 2016. godini:

Inovativnost, ambicioznost, kreativnost, nove ideje, timski duh, mnogo entuzijastičnih studenata na jednom mestu – sve to je ono što čini EBEC posebnim. Jedva čekam da tu atmosferu preselimo u Beograd!’’ – poručuje Velimir Bulatović, član organizacionog tima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here