PortalMladi vas od sada vodi i u UK VUK! Pozorište je uvek IN

PortalMladi uvek geda korak dalje i korak šire, a korak bliže mladima! … I kultutri! Zato smo otpočeli saradnji i sa Ustanovom kulture Vuk! 😀

Pozorišna predstava: Čovek čoveku
Ustanova kulture Vuk Stefanović Karadžić, Bulevar kralja Aleksandra 77a
Utorak, 26. januar u 20h

Čoveč čoveku, predstava UK VukPortal Mladi deli 5 x 2 ulaznice za pozorišnu predstavu Čovek čoveku.

Rada Đuričin koja već pet decenija radi na beogradskim pozorišnim scenama, TV, radiju i filmu, ostvarila je velikih broj uloga u zemlji, ali i u mnogim gradovima sveta. Baveći literarnim kabareom i ženskim temama kroz svoj rad, ovog puta priređuje pripovedačku predstavu Čovek čoveku, koja kroz priče velikana književnosti, govori o čovekovoj sudbini. Čežnjama i strahovima, radostima i tugama, nadama, neobjašnjivom i nepojmljivom.

Repertoar UK VukIvo Andrić – O priči i pričanju

…Vremena se menjaju, ali potreba za pričom i pričanjem ostaje i pričanju kraja nema. Možda je u tim pričanjima sadržana prava istorija čovečanstva, bez obzira da li priče obrađuju prošlost ili sadašnjost. Jer i u prošlosti i sadašnjosti suočavamo se sa sličnim pojavama i istim problemima. Biti čovek! Rođen bez svog znanja i bez svoje volje i bačen u okean postojanja. Morati plivati, nositi identitet, izdržati sve sudare i nepredvidljive postupke svoje i tuđe, a povrh svega, izdržati svoju misao o svemu tome. Ukratko – biti čovek. Svaki pisac priča svoju priču po svojoj unutarnjoj potrebi, po meri svojih nasleđenih ili stečenih shvatanja, i snazi svojih izražajnih mogućnosti. Ali pripovedač i njegovo delo ne služe ničem, ako, na jedan ili drugi način, ne služe čoveku i čovečnosti.

Karte se preuzimaju na dan predstave.
Prijavljivanje na Facebook stranici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here