SEDAM VELIČANSTEVNIH Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma

Dvanaesti po redu Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma, „Sedam veličanstvenih“,  biće održan u Sava Centru u periodu od 29. januara do 4. februara.

Sedam veličanstvenih

Na velikom bioskopskom platnu biće prikazano sedam veličanstvenih dokumentaraca  koji su imali premijere na vodećim festivalima. Jedan od njih  je film za koga je dovoljno reći Buenos Aires i magija tanga iza koga stoji značajna podrška Vima Vendersa. Najbolji belgijski i izraelski film istovremeno, delo istančanog pesnika najtananijih ljudskih vibracija nas uvodi u prostor između svetova i vodi na raskršće mudrosti.

Jedna od najvećih autorki Evrope i sveta predstavlja svoje najnovije ostvarenje koje sirovu i grubu realnost pretvara u zadivljujuću bajku. Prava evropska koprodukcija Austrije, Švajcarske i Italije oplemenjena neodoljivim felinijevskim vrcavim tonovima zadire u jedan od najznačajnijih fenomena današnjice!

Pobednik najvećeg evropskog festivala, rad jednog od vrhunskih majstora dokumentarizma, maestralna je priča o neodoljivom “kišnom čoveku” u rasponu od groteske do bergmanovske drame! Prvi put na festivalu biće prikazan jedan film velike poljske kinematografije, priča o lutanjima i traganjima dvojice harizmatičnih likova u atmosferi uhvaćenoj vrhunskom vizuelnom poezijom. Sve to kruniše veliki bioskopski spektakl koji ostavlja bez daha – film akcije, ali i dokument o svojevrsnom vremeplovu u čarobnim ambijentima Toskane!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here