Gospodar prstenova: (Ne)suđene uloge u filmu

Režiser trilogije Gospodar prstenova, Piter Džekson, vodio se vrlo strogim uslovima pri izboru glumaca za svoje najveće delo. Koji su to sve glumci odbili uloge u Džeksonovom ostvarenju?

Veliki fan filma koji je čak i lično upoznao pisca Tolkina – Kristofer Li, imao je ogromnu želju da glumi Gandalfa, jer je već imao prilike da u drugim filmovima predstavlja čarobnjaka. U šali je često oblačio Gandalfov ogrtač, nadajući se da će se režiser predomisliti, međutim njemu je već bila dodeljena uloga čarobnjaka Sarumana, kojeg je svakako fenomalno odglumio.

Pročitajte: Neverovatan život Kristofera Lija

Gospodar prstenova

Vin Dizel kao i Nikolas Kejdž takođe su bili u opticaju za uloge u filmu. Vin Dizel je trebalo da glumi Aragorna, čiji je kasting za ulogu inače bio jedan od najtežih. Međutim, Vin je izjavio da se on nikako nije osećao kao Aragorn. Pored njega, Nikolasu je ponuđena ista uloga, koju je odbio zbog porodičnih obaveza, a potencijalna zamena za ulogu bio je i Rasel Krou. Uloga je zatim pripala škotskom glumcu – Stuartu Tovsendu, međutim pred samo snimanje filma, glumac je otpušten, a ulogu je na kraju dobio Vigo Mortensen, koji ju je prihvatio samo zbog sinovljeve velike ljubavi prema knjizi Gospodar prstenova.

Gospodar prstenova

Za ulogu Froda, Džejk Gilenhal je uspešno prošao kasting, ali je zbog “nedostatka” britanskog akcenta, njegova audicija proglašena za jednu od najgorih. Bračni par Turman – Uma i Itok su takođe odustali od zajedničkih uloga u filmu zbog svoje nesigurnosti.

Gospodar prstenova

Jednom od najznačajnijih glumaca dvadesetog veka, Šonu Koneriju, ponuđena je uloga Gandalfa. Ono što je sve iznenadilo bila je njegova izjava da on ne razume scenario. Iznova je ponavljao kako je čitao knjigu Gospodar prstenova, ali da i dalje ne shvata suštinu i da bi mu trebalo mnogo vremena da uopšte iznese ulogu.

Gospodar prstenova

Britanski komičar, Bil Bejli, ne toliko poznat javnosti, bio je deo audicije za ulogu Gimlija. Nažalost, audicija je prošla neuspešno. Deceniju kasnije, Bil je opet išao na audiciju za jednog od hobita, ali mu ovaj film definitivno nije bio suđen. Pored njega, Varvik Davis je takođe bio na samo korak od dobijanja ove uloge.

Gospodar prstenova

Kejt Vinslet je dobila ponudu za ulogu Eovin, ali odbila ju je zbog velike posvećenosti koji je film zahtevao. Iz sličnih razloga, ulogu Boromira je odbio i glumac Liam Neson, iako je režiser smatrao da je on savršen za ovu ulogu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here