Hajdnova opera Apotekar – premijerno u SKC-u. ULAZ JE SLOBODAN!

ApotekarPremijerno u Srbiji, 3. decembra u 20h, biće izvedena Hajdnova komična opera Apotekar u velikoj sali Studentskogkulturnogcentra. Reprizno izvođenje zakazano je za 4. decembar na istom mestu. Ulaz je slobodan.

Ova opera predstavlja izuzetnu priliku za mlade operske pevače u Srbiji, ali i mogućnost da domaća publika uživa u modernizovanom Hajdnovom delu koje do sada kod nas nije izvedeno.

Operu organizuje OperosaAkademija na čelu sa Teom Đorđević, režiju potpisuje Tadija Miletić, a umetnici će nastupati pod dirigentskom palicom Natalije Mićić. Gudački orkestar čine odabrani učenici muzičke škole “Mokranjac”. Glavne uloge tumačiće mladi operski pevači: Jovana Čurović, Marijana Šovran, Hana Ramujkić, Stevan Karanac, Roberto Jakini Virđili i Stefan Đoković koji ovim putem žele da pokažu svoj talenat i približe ovu umetnost svojoj generaciji.

Apotekar je komična opera u tri čina, a Jozef Hajdn je muziku napisao na libreto Karla Goldonija. Ljubavni četvorougao između siromašnog šegrta Megnonea, samouverenog mladog raskalašnika Volpina, džangrizavog i pohlepnog Sempronija i njegove štićenice – Grilete, čini operu „Apotekar“ komičnom, vedrom i uzbudljivom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here