Karijera u farmaciji

„Karijera u farmaciji”, centralni godišnji događaj u oblasti karijernog razvoja studenata na
Farmaceutskom fakultetu, po prvi put je realizovan kao dvodnevni edukativno-sajamski program 2015. godine i tom prilikom je događaj posetilo preko 500 studenata. Cilj projekta jeste da se studentima približe aktuelnosti iz sveta farmacije i da im se kroz edukativni segment omogući sticanje novih znanja i veština, koje bi pomogle karijerni razvoj budućih magistara farmacije.


Studenti će tokom dvodnevnog projekta moći da nauče kako da napišu CV i motivaciono pismo, kako da se ponašaju i šta sve treba da znaju na razgovoru za posao, moći će da se informišu i upoznaju sa radom i misijama inovativnih kompanija, da ostvare kontakt sa uspešnim ljudima iz sveta farmacije i da se informišu o mogućnosti dobijanja prakse u nekoj od kompanija. Upoznaće se sa uticajem digitalnih tehnologija i njihovim potencijalom za poboljšanje pružanja zdravstvene zaštite i celokupnog zdravstvenog sistema.

Na samom projektu biće kreirana CV baza studenata i mladih diplomaca
Farmaceutskog fakulteta, koja će biti dostupna kompanijama, saradnicima projekta.
Generalni partner projekta je kompanija Novartis, a kompanije koje su do sada potvrdile učešće su ADOC, BENU apoteke, Hemofarm, Lilly apoteke, MSD, Nelt, Roche, Richter Gedeon, Salveo, Sanofi i Servier.
Osim edukativnog dela na događaju biće organizovane i:
1) Interaktivne radionice – na kojima će studenti Farmaceutskog fakulteta moći da se upoznaju sa ljudima iz branše, a takođe i da steknu neke od veština koje će im biti značajne za dalji razvoj i usavršavanje
2) Okrugli sto – predstavlja otvorenu diskusiju između društveno odgovornih partnera i učesnika projekta, akademije i predstavnika državnih organa
3) Sajamski deo – na kojem će se sve kompanije predstaviti studentima Farmaceutskog fakulkteta i tom prilikom studenti će moći da saznaju više o samim kompanijama, mogućnostima za praksu i zaposlenje
4) Pharma maraton – predstavlja seriju petominutnih simulacija razgovora za posao
„Karijera u farmaciji” je prepoznata od strane studenata kao jedan izuzetano bitan događaj, a jedan od koordinatora tima za marketing 2015. godine, Nemanja Dimić, kaže: „Karijera u
farmaciji je projekat koji je pomerio granice. Ovo je odlična prilika da studenti nauče nešto novo, diskutuju na interaktivnim radionicama, stupe u kontakt sa farmaceutskim kompanijama i dobiju šansu za praksu“.

Ovogodišnja „Karijera u farmaciji” sa temom „Digitalna transformacija” biće organizovana 29. i 30. marta na Farmaceutskom fakultetu. Svedoci smo stalnom razvoju tehnologije i velikom broju novih  otkrića na polju farmacije – upravo to čini ovu temu aktuelnijom nego ikad. Zbog značaja za razvoj svih sektora zdravstvenog sistema, ovogodišnji projekat nosi baš ovaj naziv.
Projekat organizuje grupa od trideset veoma motivisanih i entuzijastičnih studenata. Rukovodilac projekta je Nemanja Đorđević, a asistent projekta Nataša Atlija.
Više o samom projektu možete naći na Facebook i Instagram stranici, kao i na LinkedIn-u.
Dođite 29. i 30. marta, čekamo vas!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here