Savladajte veštine traženja posla

  Datum Isteka: 29/03/2018

   

  Završavaš studije, a još uvek ne znaš kako zapravo teku stvari na samom intervjuu i da li je tvoj CV primamljiv poslodavcima? Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron drugu godinu zaredom organizuje projekat koji će pomoći mladima da što brže dođu do željenog posla, pod nazivom „JobPrep18”, a održaće se 17. i 18. marta u zgradi StartIT Centra Beograd.

  Projekat je besplatan i namenjen je studentima završnih godina i master studija fakulteta informatičkih i matematičkih smerova. Prijave su otvorene na sajtu Omikrona, a zatvaraju se 14. marta u ponoć.

   

  JobPrep predstavlja niz radionica i predavanja na temu zapošljavanja u IT industriji. U okviru projekta, studenti će imati priliku da nauče veštine potrebne za uspešno pronalaženje željenog posla i stupe u direktan kontakt sa HR menadžerima od kojih će imati priliku da  saznaju šta to  kompanije traže u budućim zaposlenima. Predavanja će držati stručnjaci iz vodećih kompanija IT industrije.

   

  Prvog dana projekta svi učesnici će imati priliku da od stručnjaka iz StartIT-a nauče kako da sastave CV koji će ih izdvojiti iz mora kandidata pri apliciranju za posao. Pored toga, održaće se i panel diskusija na temu ,,Zapošljavanje u IT-u”, gde će studenti zajedno sa predavačima obraditi sve važne aspekte intervjua.

   

  Drugi dan projekta rezervisan je za interaktivnu radionicu o javnom nastupu koju će držati predavači iz Microsoft Development Centra Srbija. Nakon toga, izabrani polaznici će učestvovati u sve popularnijem „Speed Dating” formatu razgovora za posao, gde će im HR menadžeri dati povratnu informaciju i njihov utisak o simulaciji razgovora.

   

  Sve informacije o projektu, kao i prijavu za učešće, možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji projekta JobPrep18, kao i na zvaničnim Facebook, Twitter i Instagram stranicama Omikrona.

  PODELI
  Teodora Šćepanović
  Članica PR tima. Studentkinja Politikologije Fakulteta Političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Smatra da je prvenstveno rad na sebi cilj i sredstvo svake značajne društvene promene.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here