Konkurs za umetnike

  Datum Isteka: 27/03/2018

   

  Kafe galerija Paris Art raspisala je drugi po redu konkrus za umetnike koji žele da izlažu i prezentuju svoj rad.

  Prvi ciklus koji je trajao od oktobra do decembra 2017. omogućio je građanima Niša deset kulturnih dešavanja: književno veče “Pesma o pesmi” koje su priredile studentkinje književnosti Jovana Došlo i Jelena Mikić, internacionalno veče u organizaciji udruženja Mladi istraživači Srbije i ekološkog udruženja Zeleni ključ, književno veče francuske i srpske poezije u saradnji sa organizacijom KOM 018, samostalnu izložbu Emine Perić, samostalnu izložbu Nemanje Vučkovića, izložbu vizuelne umetnosti Mine Stefanović kao i izložbu grupe autora u okviru manifestacije Noć muzeja: fotografija neformalne grupe NI Foto, aktova niške umetnosti Jelene Stošić i izložbu fotografija nastalih u okviru projekta: “Prenesi znanje da mržnje bude manje” Centra za razvoj civilnih resura iz Niša. Svake prve srede u mesecu u saradnji sa organizacijom “Srbija za mlade” organizovan je kviz: “Koliko mladi poznaju Srbiju” dok je sa Udruženjem Zoo planet iz Niša organizovana humanitarna akcija u okviru koje su prikupljana sredstva za pomoć životinjama smeštenim u pomenutom udruženju.

  Kafe galerija Paris Art koja se nalazi u ulici Mije Petrovića 4b na raspolaganju je svim formalnim i neformalnim grupama, nevladinim organizacijama i udruženjima, afirmisanim i neafirmisanim umetnicima svih profila koji svakodnevno čine kulturnu ponudu grada Niša bogatijom.

  Prostor za sve oblike umetničkog izražavanja je besplatan, a vrsta umetnosti kao i broj godina nisu ograničeni.

  Konkurs je otvoren do 26. marta, prijave su mejlom (sa osnovnim kontakt podacima) i opisom ideje na mejl [email protected]

  Umetnički program biće realizovan od aprila do juna meseca 2018. godine.

  PODELI
  Teodora Šćepanović
  Članica PR tima. Studentkinja Politikologije Fakulteta Političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Smatra da je prvenstveno rad na sebi cilj i sredstvo svake značajne društvene promene.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here