Koburg, Nemačka: PLANTING TRANSITION – SYSTEM CHANGE NOT CLIMATE CHANGE

Šta mislite o studijskom volonterskom kampu u Nemačkoj, gde će pored fizičkog rada u urbanoj bašti u Koburgu nekoliko sati dnevno biti posvećeno i istraživanju i učenju o ekološkoj i društvenoj održivosti?

Fizički posao koji će volonteri raditi je postavljanje ograde, pomoć pri izgradnji kolibe i rad u bašti, dok će se studijski deo odnositi na prepoznavanje trenutnih ekoloških i ekonomskih problema u svetu i prepoznavanju i pronalaženju načina za delovanje i razvijanje društvene i ekološke održivosti.

SYSTEM CHANGE

Za ovaj kamp se trenutno traže učesnici sa naših prostora, tako da ako ste razmišljali o Nemačkoj kao vašoj destinaciji za ovoleto, ovo je zasigurno pravi izbor za vas!

Više informacija o ovom kampu i prijavni formular možete naćiovde.

Volonterski centar Vojvodine poziva sve zainteresovane da se prijave na neki od radnih kampova organizovanih u okviru međunarodne mreže organizacija Service Civil International. Volonterski radni kampovi su kratkoročni volonterski program koji za cilj imaju pomoć lokalnim zajednicama na rešavanju nekog određenog problema. Uz prijavu na kamp plaća se i članarina u iznosu od 4.000 dinara, volonteri zatim sami snose troškove puta i vize (ukoliko je onapotrebna), dok kao naknadu za svoj rad i doprinos dobijaju besplatan smeštaj i hranu. Kampovi traju između sedam dana i tri nedelje, a radon vreme na kampu je do 6 sati dnevno, dok su vikendi uglavnom slobodni. Na volonterskim kampovima se okupljaju mladi iz celog sveta, oni zajedno rade, žive, razmenjuju iskustva i stiču nova, kao i nove veštine i poznanstva, pa i prijateljstva za ceo život!

Sve kampove koje trenutno imamo u ponudi možete naći na sajtu. A za bilo kakva pitanja možete nam pisati na [email protected]ili posetiti naš sajt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here