Mladi istraživači Srbije – Poljska

Zašto preporučujemo ovaj kamp:
Kako biste reagovali kada biste saznali da postoji mogućnost odlaska na dobro organizovan, dvonedeljni, kreativno usmeren volonterski kamp, trošeći možda i manje od trećine novca potrebne za jedno prosečno letovanje u Grčkoj? Upravo to vam nudimo.

Mladi istraživači Srbije u saradnji sa nevladinom, neprofitnom organizacijom FIYE Poland, pozivaju sve zainteresovane da provedu deo leta na jugozapadu Poljske, u varoši Mislakovice (Myslakowice), kao deo ekipe zadužene za restauraciju simpatične Crvene Kuće stare preko 280 godina i pripremu infrastrukture za održavanje umetničkog festivala početkom jeseni. Ovo je idealna prilika za sve one koji energiju i dobre vibracije crpe iz zajedničkog rada na konkretnim, vidljivim, projektima. Prvi deo posla podrazumeva postavljanje drvene ograde oko kuće, izgradnju kamene staze, pripremanje hrane (što će svakako biti neverovatna avantura ako uzmete u obzir da se u kampu, pored vas, nalazi i veliki broj volontera iz najrazličitijih zemalja) i još par sitnijih poslova, dakle nista previše naporno i teško. Drugi deo posla je prava poslastica za sve kreativce. U saradnji sa umetnicima koji učestvuju na festivalu, bićete zaduženi za izgradnju infrastrukture za njihove instalacije i samim tim na neki način postati deo izložbe.

Da ne biste slučajno pomislili kako ćete provesti dve nedelje isključivo radeći, organizatori su se potrudili da svim volonterima obezbede, pre svega vikend dočeka koji neće podrazumevati radne obaveze već samo druženje i upoznavanje, a i na kraju svakog radnog dana biće više nego dovljno vremena za odmor i rekreaciju. U dogovoru sa kamp liderom postoji mogućnost organizovanja ekskurzija. Mi vam preporučujemo posetu jednom od najleših, ako ne i najlepšem gradu Poljske, Vroclavu, koji posetioce ostavlja bez daha, a  kojeg Poljaci u žargonu često nazivaju VrocLOVE što je jasna aluzija sama po sebi. Izdvajamo još i rudnik uranijuma Podgroze, nedaleko od mesta kampa, kao jedinstvenu podzemnu avanturu i nešto čime retko ko može da se pohvali.

U svakom slučaju sigurni smo da nećete pogrešiti ako se budete odlučili za ovaj kamp a prijateljstva i uspomene koje budete poneli sa sobom stajaće kao spomenik vašoj hrabrosti i plemenitosti.

 

Gde : Myslakowice, Poland
Kad : 14.07.2018 – 28.07.2018
Više info na ovom linku : http://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/detalji-o-kampu/?campid=14574

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here