Mladi istraživači Srbije – Italija

Zašto preporučujemo ovaj kamp:   Ako voliš priodu, uživaš u vožnji bicikla i želiš da upoznas Italiju iz ekološkog ugla ovo je prilika za tebe!  + RYANAIR NIŠ-MILANO
Ako ti je muka od prizora prirode oskrnavljene ljudskim nemarom. Ako misliš da možeš da pomogneš i pritom upoznaš ljude iz celog sveta koji dele tvoje mišljenje. Ako si spreman/na za akciju. Imamo savršenu prilku za tebe da ovog  leta učiniš nešto korisno za okolinu a i za sebe!

Poenta ovakvih akcija nije čiščenje tuđeg smeća, već direktni uticaj na podizanje svesti osoba od kojih taj otpad dolazi. Volonteri će se vratiti u svoje zemlje ali će lokalno stanovništvo možda promeniti svoje navike i početi da odlaže otpad na za to predviđena mesta! Zato spakuj kofere i uputi se u Milano jer te očekuje prava ekološka avantura! Pjan di Spanja je ruralno mesto u blizini Milana gde veliki problem predstavlja smeće koje donosi reka. Pošto je teško pokupiti sve što reka donosi spremi se da zaploviš čamcem u lov na otpad! Rad je predviđen u manjim grupama pa ćeš svakog dana raditi nešto drugo, što je idealna prilika i da naučiš nešto novo. Glavni zadaci volontera biće sakupljanje otpada u vodi i na obali, kao i uređenje i održavanje zelenih površina i parka.

Volonteri će biti potrebni i na malo udaljenijim mestima, pa će vam bicikl brzo postati najbolji prijatelj. Samo razmislite malo o tome…  Vožnja biciklom oko jednog od najlepših jezera u severnoj Italiji dovoljan je razlog za prijavu, a kada tome dodamo druženje, iskustvo koje stičete u kampu i zadovoljstvo dobijeno od činjenice da ste  svoje vreme iskoristili da pomognete nekome, jasno vam je da nemate šta da izgubite.

Čekamo vas!

Pro tip: Prijavi se što pre i zgrabi povratnu kartu NIŠ-MILANO za oko 50 evra!

Gde: Blizu MILANA (mesto Pian di Spagna – Sorico)
Kad  : 26/08- 08/09
Više info na ovom linku:  http://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/detalji-o-kampu/?campid=15382

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here