Mladi istraživači Srbije – Švajcarska

Zašto preporučujemo ovaj kamp:
“Švajcarska je zemlja u kojoj malo avantura počinje ali se mnoge avanture završavaju.” – Tom rečenicom jednog od najboljih američkih pisaca 20. veka, Frensisa Skota Ficdžeralda, precizno je opisana hipnotišuća privlačnost zemlje čokolade i emocija koju izaziva u ljudima.

Ovog leta vas vodimo direktno u srce ove prelepe zemlje na same obronke Istočnih Alpa i obale jedinstvenog Crnog Jezera koje je boju, prema legendi, dobilo nakon što je džin oprao noge u njemu. Dvonedeljno jezičko usavršavanje mladih, uzrasta od 10 do 20 godina, biće glavni, ali ne i jedini zadatak ovog zanimljivog volonterskog kampa. Plan je iskombinovati učenje francuskog i nemačkog jezika ujutru, sa zabavnim i kreativnim radionicama u popodnevnim časovima.

Priroda oko Crnog Jezera pruža brojne mogućnosti za sve vrste sportskih aktivnosti tako da je to prilika za  volontere avanturističkog duha da pokažu mladima da ima mnogo lepših prizora od ekrana mobilnih telefona i računara. Jakog saveznika naći ćete u preko 100km pešačkih i biciklističkih staza sa kojih se pruža pogled na samo jezero. Volonteri će takođe biti zaduženi za pripremanje doručka, ručka i večere u kampu, u saradnji sa lokalnim kuvarom, što je divna prilika da pokažete svoje kulinarske sposobnosti ili da naučite nešto novo.

Vikendom su planirane duže ekskurzije, a mi preporučujemo posetu fabrici čokolade Mejson Kailer (Maison Cailler chocolate factory) koja se nalazi na nešto više od sat vremena udaljenosti od kampa, kao i posetu gradiću Friburgu sa šarmantnim starim gradskim jezgrom, čijim nebom suvereno dominira toranj gotske Katedrale Svetog Nikole.

Najvažnije, naravno, uvek treba ostaviti za kraj. Učestvovanjem u volonterskom kampu pre svega stičete prijatelje iz celog sveta, za ceo život. To je jedinstveno iskustvo koje se ne može opisati, koliko god se mi trudili, već mora da se doživi. Dopustite sebi da vam se vidici prošire i da, pomažući drugima, pomognete i sebi.

Čekamo vas!

 

Gde : Schwarzsee Bad, Switzerland
Kad : 15.07.2018 – 29.07.2018
Više info na ovom linku : http://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/detalji-o-kampu/?campid=14798

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here