Monday Blues svakog ponedeljka u Domu omladine Beograda

U ponedeljak 29. maja od 20:30 otvaramo serijal opuštenih, laid-back bluz koncerata u holu Doma omladine Beograda ponedeljkom, i to nastupom dvojca koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“: Aleksandar Đukić bas i glas, te Bojan Vulin gitara i glas. U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa (Robert Johnson, Elmore James, Peter Green između ostalih) ovaj Monday Blues dvojac otvara ciklus bluz programa sa kojima Dom omladine Beograda afirmiše ponedeljak kao programski dan i centalni hol DOB-a kao aktivni programski prostor.
Monday Blues
Prvi nastup Monday Blues dvojca, 29. maja od 20:30h biće održan na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a do kraja juna svakog ponedeljka (5, 12, 19. i 26. jun) očekujemo vas u Glavnom holu DOB! Ulaz je besplatan!
Kad je u pitanju beogradska bluz scena, njena duga i slavna tradicija u velikoj meri je vezana upravo za Dom omladine Beograda. S pravom se može reći da su baš kroz njegove prostorije prošle sve generacije naših muzičara iz ovog žanra – taj nemerljiv doprinos razvoju ovog zvuka, potvrdili smo i u novijim vremenima kao domaćini brojnih produkcija klupskih bluz koncerata na kojima se se našoj publici predstavila kako nova, tako i stara, proverena imena.

Bluz je temeljna muzička forma iz koje proizlaze skoro sve druge forme popularne muzike, i kao takav predstavlja i formulu za najbolju zabavu, posebno na kraju najdužeg radnog dana. Monday Blues je način da našoj publici ponudimo plemenito, a opušteno muzičko iskustvo. U maniru najboljih njuorleanskih klubova, glavni party čuvamo za ponedeljak i za one odabrane!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here