Najbolji studenti putuju u Dubai na međunarodno takmičenje

Međunarodno takmičenje u rešavanju poslovnog slučaja „KICC“, održaće se naredne nedelje u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), u organizaciji revizorske kuće KPMG. Na ovom prestižnom takmičenju, Srbiju će predstavljati tim sastavljen od pobednika lokalnog takmičenja održanog u novembru prošle godine, koji čine studenti Branislav Bandić, Lazar Đelić, Stefan Ignjatović sa Fakulteta organizacionih nauka i Dušan Savić sa Ekonomskog fakulteta.

najstudent.com

„KICC“ je međunarodno takmičenje koje kompanija KPMG organizuje svake godine na globalnom nivou, a već drugu godinu za redom, finale ovog takmičenja se održava u Dubaiju. Predstavnici Srbije imaće priliku da steknu dragoceno iskustvo i mogućnost da osvoje trofej ukoliko budu najbolji u konkurenciji 21 tima iz zemlja širom sveta.

Tokom četiri dana takmičenja, studenti će imati zadatak da osmisle rešenja za poslovne slučajeve, dok ih ocenjuje panel sudija koji čine najviši rukovodioci KPMG-a. Učesnici takmičenja imaće i jedinstvenu priliku da poslednji dan boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, provedu na koledžu za vazduhoplovnu obuku u Dubaiju. Pobednici takmičenja biće proglašeni u četvrtak, 14. aprila 2016. godine.

Ivana Manigodić, partner u odeljenju revizije KPMG smatra da je „KICC“ odlična prilika da studenti steknu iskustvo i nauče kako da odgovore na poslovne izazove koje ih u budućnosti čekaju u praksi. „Vidimo kako mladi talentovani ljudi stiču samouverenost prolazeći u naredne krugove takmičenja i napreduju usvajajući savete koje dobijaju od mentora i sudija. To nije samo veliki izazov, već i šansa da svi koji smo uključeni u ovaj proces naučimo nešto novo. KPMG u Srbiji zapošljava 30 diplomiranih studenata svake godine i ovaj program pruža priliku svim učesnicima da steknu uvid u to kako bi izgledalo da rade kod nas.”

Deo ovog međunarodnog takmičenja čini i izbor za najbolji video, kojim timovi predstavljaju sebe i državu iz koje dolaze, a za Srbiju možete glasati putem linka http://www.kicc.website/v/meet-team-serbia—2016-kicc.

Izvor: najstudent.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here