Održano takmičenje „Case Study – Face the Challenge 2018

  Datum Isteka: 20/04/2018

   

  Studentska Asocijacija NOVA i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu organizovali su 19. i 20. aprila takmičenje “Case Study – Face the Challenge 2018”. Takmičenje je treći put zaredom održano na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Okupilo je 11 timova sa Ekonomskih fakulteta iz zemlje i regiona – studente sa Univerziteta u Nišu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Beogradu i Skoplju. U organizaciji i realizaciji takmičenja učestvovalo je preko 150 studenata i 20 partnera i sponzora.

  Glavni partneri koji su podržali realizaciju takmičenja su Kancelarija za mlade Grada NišaLEONI  i Societe Generale Srbija.

  Prvog dana takmičenja, 19. aprila, upriličeno je svečano otvaranje na kome su se obratili dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, prof. dr Jadranka Đurović-Todorović, koordinator Kancelarije za mlade Grada Niša, Stevan Živković, predsednik Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Nišu, Aleksandra Đorđević i idejni tvorac takmičenja, Andrija Popović.

  Nakon svečanog otvaranja, takmičari su dobili konkretne probleme preduzeća, čija su idejna rešenja u vidu pisanog koncepta razrađivali do kraja prvog dana.

  Takmičenje je okupilo timove u dve kategorije: Rise to the Challenge (troje studenata od prve do treće godine osnovnih akademskih studija i jedan učenik srednje škole) i Face the Challenge (troje studenata četvrte godine osnovnih ili master studija).

  Drugi dan takmičenja bio je rezervisan za prezentacije idejnih rešenja. Timovi su svoje ideje prezentovali pred stručnim žirijem, koji je proglasio najbolje u obe kategorije.

  Prvi da pokažu svoje kreativne ideje, imali su priliku timovi koji su se takmičili u delu takmičenja “Rise to the Challenge”. U ovoj kategoriji, prvo mesto je osvojio tim “Usef juniori” sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Drugo i treće mesto pripala su timovima sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, a u pitanju su timovi “Voda” i “CRT”.

  Takmičare u ovom delu takmičenja ocenjivao je stručni žiri u sastavu: Sanja Petrović-Nikolić (Nifon Security), Bojan Bojović (Eduka plus) i Ivan Topalović (Deli centar).

  U drugom delu takmičenja, svoje ideje su predstavljali timovi iz kategorije “Face the Challenge”. Pobedu je odneo tim sa niškog Ekonomskog fakulteta – tim SAJ. Drugo mesto pripalo je timu “USEF” sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, dok je treće mesto osvojio tim “Enigma” sa Ekonomskog fakulteta u NIšu.

  Žiri koji je odlučio čija ideja će biti pobednička, činili su sledeći članovi: Jelena Spasić (Leoni), Branimir Novaković (Societe Generale), Ivan Mihajlović (RRA “Jug”) i Stevan Živović (Kancelarija za mlade Grada Niša)

  Partneri i sponzori koji su doprineli uspešnoj realizaciji takmičenja su:
  Kancelarija za mlade Grada NišaLEONISociete Generale SrbijaBenlian FoodNifon SecurityEduka Plus, Kiki-koreRegionalna razvojna agencija “Jug”Win TravelPokloni M&EKapital MagazinRed Bull i Stock Coffee.

  PODELI
  Nađa Stojanović
  Studentkinja treće godine na smeru menadžment na Fakultetu organizacionih nauka.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here