PLIVANjE ZA ČASNI KRST KOD KULE NEBOJŠA

„Viteško plivanje za Bogojavljenski krst“, u organizaciji Kraljevskog reda vitezova, biće održano u ponedeljak, 18. januara 2016. godine kod Kule Nebojša na Beogradskoj tvrđavi.

ČASNI KRST

Učesnici će prisustvovati liturgiji u Crkvi Ružici (od 9.00 časova), nakon čega će biti priređen prigodan kulturno-umetnički i viteški program. U okviru umetničkog programa (od 11.30 časova) nastupiće operska pevačica Tanja Andrijić, vokalni solista Branko Tadić, glumci Ivan Vučković i Lepomir Ivković, kao i ruski vokalni ansambl „Rosa“. U okviru programa biće održan i propratni viteški i sportski program. Plivanje za Bogojavljenski krst počeće u 12.00 časova kod restorana „Vodenica“, u neposrednoj blizini Kule Nebojša.

Plivanje će se po prvi put održati kod Kule Nebojša, uz blagoslov patrijarha Irineja, a za krst će plivati i princ Đorđe Karađorđević.

Plivanje za časni krst organizuje Kraljevski red vitezova sa željom da se „povrati istinski duh i saborni značaj manifestacije“, te zbog toga ona neće imati takmičarski karakter, već će svi plivači, zajedno sa princom Đorđem izneti krst iz vode.

Tokom dana (do 17.00 časova) ulaz u Kulu Nebojša biće besplatan za sve posetioce.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here