Poklon knjige koje su za vas, opet, spremili Laguna i PM!

  U aprilu smo pokrenuli jednu novinu za vas, i to na nivou cele Srbije, i za sada dobijamo sjajne komentare od vas. 😀 Obećali smo vam da ćemo na svake dve nedelje, za vas imati po dve poklon knjige koje vam daruje izdavačka kuća Laguna! Knjige će moći da dobije bilo ko od vas jer će biti deljene na teritoriji cele Srbije i moći ćete da ih preuzmete u najbližoj knjižari Lagune.

  Ovog puta delimo dve sjajne knjige – „Biti kao reka“, Paola Koelja (na FB) i knjigu koja će nas podsetiti kako su se odvijali studentski protesti devedesetih godina XX veka, „Kandže“, Marka Vidojkovića (na Instagramu).

  Kako do knjiga, o čemu nam pričaju, ali i gde i kada ih delimo… pročitajte u nastavku.

  laguna portal fbOvog puta vam poklanjamo roman od jednog od najuticajnijih savremenih pisaca Paula Koelja, „Biti kao reka“.

  Sedam godina razmišljanja, putovanja i susreta dovelo je pisca ovih neodoljivih zapisa do otkrića fascinantne filozofije života. Koeljo je zavodljiv pripovedač koji inspiriše ljude širom sveta da iza običnog i pojavnog vidi nesvakidašnje i izuzetno. Stoga, 101 priča u ovoj knjizi je Koeljova 1001 noć.

  Koeljo nas vodi na ponekad sanjano, a ponekad doživljeno i stvarno putovanje gde ćemo otkriti, između ostalog, Drugu stranu Vavilonske kule, Džingis-kana i njegovog sokola, Brazilku Normu i dobre stvari, Kopakabanu, Umetnost čaja, Pandorinu kutiju… Izuzetno uživanje u čitanju, pri čemu čitalac biva prosvetljen mudrošću, a ne mudrovanjem koje propoveda.“ Biba, Francuska.

  *** Laguna i PM imaju poklon(e) za vas: Dve knjige svake dve nedelje za naše čitaoce!

  *** Saznajte prvi informacije koje se tiču nas, mladih! Šta je to novo u gradu, festivali, studentska obaveštenja

  A što se tiče naše druge ovonedeljne knjige, „Kandže“… Ova kultna knjiga na jedinstven način govori o studentskom protestu devedesetih godina XX veka, razobličujući ga do kraja, ali i promovišući princip revolucionarne pravde i korupcije na svim nivoima politike. Uz dodatak čarobnog praha načinjenog od Vidojkovićevih izleta sa obe strane „realnog“, velika „građanska škola“, oličena u tri meseca protestnih šetnji, pretvara se u ono što bavljenje politikom na Balkanu, počev od uličnih protesta pa do skupštinskih klupa, zaista i jeste: horor.

  *** PRATITE NAS: Svake nedelje vodimo vas na nekoliko mesta – bioskopi, pozorišta, muzeji, izložbe, posete

  „Dok s gotovo neverovatnom koncentracijom rekonstruiše godine beznađa, dok nas vraća u groteskni rijaliti šou sive i karnevalski uskovitlane beogradske svakodnevice devedesetih, Vidojković nas podseća da književnost ipak nije samo puko opisivanje i prepisivanje života već i najbolji način da život razumemo onakvim kakav on jeste, ma kako besmislen i crn bio.“ Mihajlo Pantić

  Kako možete dobiti neku od knjiga koje smo vam spremili u dogovoru sa timom Lagune (samo tri brza koraka):

  „Biti kao reka“ delimo na na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi, a kako biste bili potencijalni dobitnik, potrebno je da:

  1. Zapratite zvanični Twitter nalog PortalMladi  (https://twitter.com/PortalMladi)
  2. Na FB stranici gde smo postavili tekst da delimo Laguna knjige šerujete tekst (javno), i da
  3. Takođe, na našoj FB stranici, u komentaru posta gde se dele knjige napišite odakle ste (iz kog ste grada).

  Ko želi da učestvuje u „igri“ za „Kandže“, neka poseti naš zvanični Instagram nalog gde ćete naći sve intrukcije kako da učestvujete.

  To je to. Detalji odabira srećnih dobitnika, vreme njihovog objavljivanja kao i način preuzimanja knjiga biće objavljeni na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi.

  SREĆNO svima i da čitamo zajedno

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here