Traže se PRadnici i PRadnice – Mladi Istraživači Srbije

Želimo da oformimo strastveni tim kreativaca koji su spremni da posvete svoje vreme kako bi celom svetu ispričali da volontiranje stvarno može da promeni život.

U PR grupi Volonterskog servisa Srbije se zajedno bavimo svim aktivnostima, ali svako od nas ima specijalnost. Razmisli šta znaš da radiš i za to se prijavi. Ostalo ćeš naučiti!

Tražimo entuzijaste i pozivamo zainteresovane da konkurišu za jednu od sledećih volonterskih pozicija:

 1. PRadnik ili Pradnica – Content creator
 2. PRadnik ili PRadnica – Copywriter
 3. PRadnik ili PRadnica – Promoter(obavezno je iskustvo volontiranja na barem jednom međunarodnom volonterskom kampu)
 4. PRadnik ili PRadnica – Fotograf/Videograf

Ako posvetite svoje vreme promovisanju međunarodnih volonterskih kampova iskoristićete priliku da budete deo jednog dinamičnog i kreativnog tima u kom ćemo:

 • planirati i kreirati promotivne kampanje
 • putovati po Srbiji i promovisati kampove
 • učiti kako da radimo u Preziju, Canvi, WordPressu…
 • razvijati veštine javnog nastupa (prezentacije, intervjui, gostovanja na radiju i televiziji)

VREME ANGAŽOVANJA:

Grupa se formira početkom svake godine, malo pre početka sezone prijavljivanja na volonterske kampove i traje do kraja godine, odnosno godinu dana. Najznačajnije vremenske odrednice su ove:

 • Udarno vreme prijavljivana na kampove: mart – jun
 • Međunarodni dan mladih: 12. avgust
 • Sezona kampova u Srbiji: jun-septembar
 • Međunarodni dan volontera: 5. decembar
 • Skup putnika oko sveta: u decembru

Razmislite pre prijavljivanja da li želite da ovome posvetite godinu dana i prijavite se ukoliko u ovome vidite izazov, zabavu, priliku za druženje sa ljudima sličnog interesovanja, priliku da dođete u dodir sa interesantnim ljudima i njihovim pričama sa kampova kao i priliku da kažete drugima koliko ste se super proveli na kampu, a da pritom mnogo naučite i steknete neprocenjivo iskustvo koje ćete moći da upotrebite u daljem radu.

PR grupa nema određen broj volontera. Svi koji nas svojom prijavom uvere da su dovoljno motivisani da se posvete i angažuju na promociji volontiranja su dobrodošli.
Na nedeljnom nivou je potrebno odvojiti 2 do 3 sata za aktivno učešće u grupi.

 

ROK I NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

Molimo zainteresovane volontere i volonterke, buduće PRadnike, da popune prijavu koja se nalazi OVDE

Rok za prijavljivanje je 20. februar 2018. u 12 časova (podne).

Najkasnije u četvrtak, 22. februara ćemo obavestiti sve prijavljene o ishodu.

Nakon što izabrani budu obavešteni organizovaćemo prvi sastanak PR grupe Mladih istraživača Srbije već u ponedeljak 26. februara. 

O DOSADAŠNJIM PRADNICIMA: Promoterska grupa Volonterskog servisa Srbije je nastala 2009. godine kada je na tu ideju došla Astrid, naša EVS volonterka iz Holandije. U poslednjih devet godina PRadnici su zaduženi za strategiju promocije međunarodnih volonterskih kampova u i van Beograda! Ima onih koji su bolji za onlajn promociju (Facebook, Twitter, Instagram, ažurniji sajt, pominjanje na raznim drugim forumima, portalima i sl.), onih koji više vole da gostuju na radiju i televiziji, onih koji organizuju promocije po fakultetima i onih koji smišljaju gde su mesta gde je najbolje objaviti poziv za kampove i koji je najbolji način da se to uradi!

O MLADIM ISTRAŽIVAČIMA SRBIJE – VOLONTERSKOM SERVISU SRBIJE:

Mladi istraživači Srbije su jedinstvena, neprofitna, nevladina, nestranačka organizacija izrasla iz istraživačkog pokreta koji je nastao 1969. godine u Valjevu. Godine 1976. osnovana je mreža istraživačkih organizacija, koja je okupila veliki broj sekcija, klubova i društava različitog naučnog interesovanja.

Danas Mladi istraživači Srbije predstavljaju organizaciju na nacionalnom nivou, koju čini nekoliko tematski različitih, a međusobno uvezanih sektora (Mladi, Volonterski servis Srbije, Zaštita i unapređivanje životne sredine).

Vizija nam je da budemo pokretačka snaga za sve kojima je cilj da naša planeta bude mirnije, zdravije i pravednije mesto.

Naša misija je da putem obrazovanja, vođeni naučnim saznanjima, doprinesemo:

 • zaštiti i unapređivanju životne sredine, promovišući principe održivog razvoja,
 • stvaralaštvu i aktivnijem delovanju mladih,
 • razvoju volonterstva i promociji njegovih vrednosti.

Vidimo se!

PRomoterska grupa MIS 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here