Portal Mladi vas vodi na Festival evropskog filma – četvrtak 21. maj

Četvrti Festival evropskog filma biće  otvoren u utorak, 19.  maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, sa početkom u 19.30 sati,  projekcijom srpskog filma „Ničije dete“ – dobitnikom mnogobrojnih nagrada, među kojima su i čak tri prestižne nagrade na Venecijanskom filmskom festivalu. Festival će otvoriti šef delegacije EU u Srbiji, ambasador Majkl Devenport.

Na ovogodišnjem Festivalu u Domu omladine Beograda će od 19. do 24. maja biti prikazano ukupno 19 filmova u čijoj su produkciji ili koprodukciji učestvovale 22 zemlje članice EU. Među odabranim filmovima se nalaze i ovogodišnji laureati na vodećim međunarodnim filmskim festivalima, poput festivala u Kanu, Berlinu, Veneciji ili na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkog filma.

Portal Mladi u saradnji sa EU Info centarom vas vodi na sve projekcije sa ovogodišnjeg Festivala. Pratite našu FB stranicu, od 17. maja krećemo sa podelom karata i delićemo  ih dok ne podelimo za sve projekcije.

Svakoga dana u 12h ćemo postaviti objavu na FB stranici sa informacijama o podelili karata!

PRATITE NAS!

Četvrtak 21. 05, u 17:00

Srce lava (Leijonasydän, Finska/Švedska, 2013, 104 min)

  • Režija: Dome Karukoski
  • Uloge: Peter Franzén, Laura Birn, Jasper Pääkkönen

Tepo je vođa neonacističke grupe koji posle izlaska iz zatvora pokušava da osvoji ljubav lepe konobarice Sari. Kada Tepo otkrije da Sari ima desetogodišnje tamnoputo dete, njegove predrasude se sukobljavaju sa potrebom za ljubavlju i porodicom i teraju ga da donese odluke koje će mu promeniti život iz korena.

Četvrtak, 21. 05, u 19:00

Ljudski kapital (Il capitale umano, Italija/Francuska, 2013, 111 min)

  • Režija: Paolo Virzì
  • Uloge: Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Valeria Bruni Tedeschi
  • Nagrade: Najbolja glavna ženska uloga na Tribeca filmskom festivalu

Drama nastala na osnovu istoimenog romana Stivena Amidona sa dve trenutno najpoznatije glumice italijanskog filma. Film je dobio mnogobrojne nagrade a bio je i italijanski kandidat za nagradu Oskar. Sudbine dve uticajne porodice bivaju neraskidivo vezane nakon saobraćajne nesreće na Badnje veče.

Četvrtak, 21. 05, 21:00

Divlji život (Vie sauvage, Francuska/Belgija, 2014, 102 min)

  • Režija: Cédric Kahn
  • Uloge: Mathieu Kassovitz, Céline Sallette, David Gastou
  • Nagrada: Specijalna nagrada žirija na festivalu u San Sebastijanu

Novi film kultnog reditelja Sedrika Kana koji je oduševio publiku u San Sebastijanu i na Festivalu Autorskog filma u Beogradu. Pako i Nora su izgledali kao idealan par, zaljubljeni u prirodu i nomadski način života i posvećeni tome da svoju decu odgajaju daleko od potrošačkog društva. Nakon razvoda braka, Nora dobija starateljstvo nad njihovo dvoje dece i odvodi ih u grad. Razočaran njenom odlukom, Pako kidnapuje decu i uspešno se skriva sa njima punih jedanaest godina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here