Poziv za prijave za stipendije za Evropski Forum Alpbach 2016.

CELA EVROPA JE U AUSTRIJSKOM SELU. A TI?

Evropski Forum Alpbach

Klub Alpbach Beograd, uz podršku UNIQA osiguranja, raspisao je konkurs koji je otvoren 17. juna 2016. godine za stipendiranje studenata iz Srbije za učešće na ovogodišnjem forumu u tirolskom selu Alpbah.

Studenti i diplomci iz cele Srbije svih obrazovnih profila kao i mladi profesionalci do 30. godina se mogu prijaviti slanjem biografije (CV) i motivacionog pisma na [email protected].

Evropski Forum Alpbach (EFA) jedna je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija, koja se još od 1945. godine održava u Austriji. Svake godine okuplja više od 4.000 učesnika iz preko 70 zemalja, među kojima su Nobelovci, uvaženi profesori, eksperti, istaknuti političari te brojne mlade osobe – stipendisti Foruma i popularno se naziva „Davos za mlade intelektualce“ okuplja 4000 ljudi iz 60 zemalja. Ove godine će se održati od 17. avgusta do 2. spetembra, a stotine učesnika različitog porekla će se okupiti u Alpbahu, da istraže i razmotre mnoge aspekte teme Novoprosvetljenje.

U Srbiji ovaj Forum ima svoju članicu mreže Klub Alpbah Beograd, koji postoji 11 godina i pod pokroviteljstvom Ambasadora Austrije g. Ajgnera godinama prikuplja stipendije za slanje studenata u Austriju i sprovodi licenciranu školu o evropskim integracijama (ASSEI-B).

Stipendija pokriva troskove participacije, smeštaja sa doručkom i troškove puta.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here