Regionalno takmičenje iz automatike – SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2016

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek, Lokalni komitet Beograd prvi put kod nas organizuje besplatnu stručnu radionicu SIM(P)ATIC PLC+ challenge 2016, koja će mladim i perspektivnim budućim inženjerima pružiti detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri susreću u industrijskoj automatizaciji.

takmičenje iz automatike

Učesnici su studenti završnih osnovnih i master studija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Studenti koji imaju iskustvo u radu s PLC-ovima, bilo akademske ili praktične primene se mogu prijaviti na radionicu. Najboljih 30 studenata će biti izabrano u 10 ekipa koje će se kasnije međusobno takmičiti.

Radionica se sastoji iz dva dela. Prvi deo se tiče teorijskog znanja, i tada će učesnici slušati predavanja dve nedelje od strane profesora sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predstavnika iz kompanije Simens Srbija. Zatim će im predavači zadati praktičan zadatak, za koji imaju 4 nedelje da urade. Najbolje tri ekipe će ići na regionalno takmičenje u Zagreb.

Ovaj projekat je nastao prošle godine u Zagrebu, takođe u organizaciji Isteka. Ove godine radionica dobija i regionalni karakter, uključena su tri grada: Zagreb, Ljubljana i Beograd. 10.juna će se po tri najbolja tima iz svakog grada sastati u Zagrebu na finalnom takmičenju. Iz svakog grada biće proglašen pobednik, koji će dobiti vredne nagrade.

Radionica nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu s programabilnim logičkim kontrolerima (PLC) ali pruža i mogućnost usavršavanja istih na praktičnom zadatku, u svrhu što bolje pripreme za rad u poslovnom okruženju. U saradnju na ovom projektu uključeni su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i Siemens.

Više informacija možete pronaći ovde: http://eestec.etf.bg.ac.rs/plc/o-radionici

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope- EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna, volonterska, studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 53 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravni član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here