Saopštenje uprave FPN-a povodom studentske blokade Fakulteta

Beograd, 15.10.2014.

Saopštenje uprave Fakulteta političkih nauka povodom medijskih objava u vezi sa studentskom blokadom Fakulteta

Uprava Fakulteta političkih nauka imala je i ima razumevanja za materijalnu situaciju studenata i u tu svrhu je izdvajala sredstva za stipendiranje akademaca i poboljšanje uslova studiranja. U toku prethodne godine FPN je oko 30 miliona dinara vlastitih sredstava uložio u stipendiranje studenata (akademci koji nisu na budžetu a ispunili su određenu kvotu bodova, osobe sa invaliditetom, studenti bez jednog ili oba roditelja) i finansiranje studentskih aktivnosti (sportske aktivnosti, međunarodna takmičenja, publikacije). Problem je nastao jer u izmenjenim uslovima finansiranja Fakultet u sledećoj školskoj godini nije u mogućnosti da izdvoji istu sumu. U pregovorima sa studentima nismo uspeli da dođemo do zadovoljavajućeg rešenja, ali se nadamo da će u narednim danima ono biti pronađeno i da će školska godina biti nastavljena.

U medijima su se pojavile informacije koje grubo narušavaju ugled Fakulteta i daju lažnu sliku o samom protestu i njegovim ciljevima. Posebno zabrinjava prenošenje pisma Dušana Radanovića koji se predstavlja kao predsednik Studentskog saveza i izjašnjava se u ime studenata. Napominjemo da ova organizacija dugo vremena nije aktivna na Fakultetu političkih nauka i da nema svoje predstavnike u Studentskom parlamentu. Reč je o studentu koji studira već deset godina. Ostale studentske studentske organizacije FPN-a su se ogradile od ovakvih pokušaja zloupotrebe i diskreditacije protesta.

Fakultet će uvek reagovati na ovakve pokušaje diskreditacije Fakulteta i zaposlenih, koji su se već nekoliko puta pojavljivali u tablodnim medijima.

prof. dr Đorđe Pavićević
Prodekan za poslediplomske studije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here