Simulacija Svetske trgovinske organizacije u Beogradu – Model WTO Belgrade

  Simulacija pregovora u okviru Svetske trgovinske organizacije, događaj koji se već 21 godinu održava u Švajcarskoj i okuplja studente iz više od 50 zemalja, biće održana po prvi put u Beogradu, od 11. do 14. maja.

  Projekat po imenu ,,Model WTO Belgrade” će okupiti student iz Srbije, koji će se na radionicama upoznati sa pravilima i procedurama Svetske trgovinske organizacije, a zatim grupisani po timovima – državama, predstavljati interese te države u simulaciji pregovora.

  Glavna tema ovogodišnjeg izdanja biće integracija malih i srednjih preduzeća u međunarodnu trgovinu, a učesnici koji se pokažu kao najbolji pregovarači će predstavljati Srbiji na simulaciji Model WTO 2019 u Švajcarskoj, koja okuplja student sa najboljih svetskih univerziteta.

  Događaj koji organizuje studentska organizacija sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ,,Grupa za SPEKOF”, naišao je na podršku brojnih partnera, a neki od njih su i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredna komora Srbije, Ekonomski fakultet u Beogradu, Ambasada Meksika u Srbiji i Vlada Švajcarske Konfederacije.

  PODELI
  Jovana Živković
  PR & Marketing: Studentkinja druge godine smera medjunarodni odnosi na Fakultetu političkih nauka.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here