Besplatna škola ličnog razvoja za mlade

  Datum Isteka: 31/08/2017

  ŠKOLA LIČNOG RAZVOJA – besplatan edukativni program za mlade

   

  Tokom jula i avgusta CEPORA će, u saradnji sa GO Savski venac, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovati besplatnu Školu ličnog razvoja za mlade od 17 do 26 godina. Škola se sastoji od šest visoko interaktivnih radionica u trajanju od po 4 sata. Prva radionica kreće 01. jula, a susreti će se održavati svake subote od 11 do 15:30 časova u prostoru Kancelarije za mlade Savski venac (Kneza Miloša 47).

  Mladi danas žive u brzom, takmičarskom društvu koje od njih zahteva da se svakodnevno nose sa visokim pritiscima i očekivanjima. Škola ličnog razvoja namenjena je mladima koji žele da jačaju svoje lične snage, istražuju svoju ličnost i identitet, razvijaju osećanje upravljanja i kontrole nad životnim događajima, unapređuju svoje veštine komunikacije i upravljanja emocijama, nauče kako uspešno da rešavaju konflikte i osnaže svoje potencijale za postavljanje ciljeva i donošenje odluka.

  Teme koje se obrađuju u Školi ličnog razvoja su: emocionalna pismenost (prepoznavanje i upravljanje emocijama), asertivnost (asertivna prava i odbrane od manipulacija), komunikacija (aktivno slušanje i rešavanje konflikata), samoefikasnost (postavljanje ciljeva i donošenje odluka), samostalno mišljenje (kritičko mišljenje i odupiranje negativnim socijalnim pritiscima), lični identitet (samosvest, samomotivacija, samopouzdanje i samokontrola). Svakoj temi posvećena je po jedna radionica.

  „Na Ceporinim radionicama se uvek osećam slobodno i prihvaćeno”, „Na ovim radionicama se na zabavan način bavimo temama koje su važne i koje nam trebaju, a kojima nas niko ne uči!”, „Ovo je stvarno iskustvo koje treba doživeti, fenomenalna ekipa ljudi” – samo su neki od komentara polaznika prethodnih Ceporinih edukativnih programa.

  „U radu koristimo različite edukativne i dramske tehnike, tako da naši polaznici imaju prilike da, u opuštenoj atmosferi, promišljaju, preispituju, odlučuju, diskutuju, unapređuju svoje znanje i veštine i razmenjuju iskustvo sa drugim mladima. Verujemo da kroz ovako osmišljeno iskustveno učenje, mladi dobiju najviše iz programa i mogu da koriste naučeno u svom daljem životu”, ističe Lidija Bukvić, programski direktor Cepore.

  Mladi se za Školu ličnog razvoja mogu prijaviti preko Ceporinih fejsbuk stranica (Cepora – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine, Ceporina škola životnih veština), sajta (www.cepora.org) ili preko broja telefona 063.175.75.65.

  O CEPORI

  CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine je organizacija civilnog društva koja već šest godina radi sa vizijom da svako dete ima optimalne uslove za pozitivan razvoj. Do sada smo održali preko preko 4000 predavanja i radionica na kojima je učestvovalo oko 6000 mladih.

  Naš tim čine stručnjaci iz oblasti društveno-humanističkih nauka sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom i mladima, a u rad je uključeno i preko 80 obučenih volontera sa visokom stručnom spremom.

  Facebook stranica CEPORA
  Kontakt osoba: Lidija Bukvić, programski direktor CEPORE [email protected], 060.56.89.421

  PODELI
  Milan Ristić
  Tim lider organizacionog tima Portal Mladi mail: [email protected] Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na osnovnim akademskim studijama politikologije.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here