Social Impact Award – nagrada za društvene promene

Podsećamo Vas da su prijave za radionice, koje će se održavati tokom februara, marta i aprila u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i dalje otvorene. Radionice vode učesnike od samih osnova društvenog preduzetništva, preko njihovih biznis ideja do biznisa potpuno spremnog za implementaciju.

Social impact award - Konkurs

Idea GenerationUpoznavanje učesnika sa društvenim preduzetništvom, sa njegovom suštinom i termnologijom. Nakon toga, delegati pronalaze problem u svom okuženju i prolaze kroz proces pronalaska ideje za pokretanje društvenog preduzeća.

Business ModellingTokom prvog dela radionice, učesnici se upoznaju sa raznim vrstama inovativnih biznis modela, a u drugom delu, primenjuju naučeno tako što popunjavaju Canvas biznis model, čime preciznije razvijaju ideju osmišljenu na prethodnoj radionici.

Business PlanningNakon što se učesnici upoznaju sa teoretskim okvirima biznis planiranja razvija se konkretan biznis plan, najosnovnijeg tipa.

PitchingUčesnici će na ovoj radionici poraditi na veštinama prezentovanja svojih ideja, široj zajednici ali i potencijalnim investitorima.

Meet the entrepreneursUčesnici će imati priliku da upoznaju društvene preduzetnike I članove žirija koji će davati stučno mišljenje o idejama pristiglim na konkurs. Ovom prilikom, preduzetnici i žiri će staviti svoje znanje na raspolaganje i pomoći u daljem razvoju biznis ideje.

U aprilu, nakon radionica, otvara se konkurs gde studenti mogu da podnose svoje ideje za pokretanje društvenih preduzeća. Nakon toga, stručni žiri bira osam finalista koji prolaze kroz intenzivni tromesečni program inkubacije gde razvijaju svoju ideju i dobijaju mentora koji radi sa njima. 

Nakon tri meseca, u septembru, biraju se 4 pobednika. Nagrada za pobednike biće internacionalna konferencija u Beču sa pobednicima iz cele Evrope i početni kapital u iznosu od 1.500€, kao i mentorska podrška.

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, ERSTE Stiftung-om i Impact Hub-om, a uz podršku Fonda B92, Fondacije Danilo Kiš, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, Američkog kutka Niš, Kancelarije za mlade Niš i Kancelarije za mlade Kragujevac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here